{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

6年感情的男朋友同你講 最愛的不是你

註冊日期: 2016-7-3

我同男朋友一齊左6年 佢係我初戀 佢曾經拍過幾次拖。
琴日同男朋友傾開朋友的感情生活,傾傾下,佢就話: 我最愛既不是你 係曾經拍過3個月拖既一個女仔 當下我呆左 但惟有扮冷靜覆佢話:我估到啦 但當我聽到 個心一直都那住那住 我同你一齊六年都唔及同第二個一齊左三個月嘅感情?一個你日日都見住 一齊訓既枕邊人同你講 佢最愛既人唔係你 係咪即係每日見住我 連同我搞野都係諗住第二個女仔 係咪有日佢遇到或者有機會同返嗰個女仔一齊 佢就會唔要我?如果各位sis係我既話會點做?定係我太大反應?
+ Favorite

註冊日期: 2018-10-13

放心啦  通想走到最後都吾係最愛

註冊日期: 2017-10-10

你男友都冇腦,有d 野唔可以講出口⋯⋯

註冊日期: 2016-7-12

我同你一齊六年都唔及同第二個一齊左三個月嘅感情?一個你日日都見住 一齊訓既枕邊人同你講 佢最愛既人唔係你 係咪即係每日見住我 連同我搞野都係諗住第二個女仔 係咪有日佢遇到或者有機會同返嗰個女仔一齊 佢就會唔要我?

將你呢抽問題問佢一次,睇下佢咩反應。如果佢哄返你,咁過去咗嘅就算啦;如果佢發嬲鬧返你,可分手。

註冊日期: 2009之前

milktea913 發表於 2018-11-28 04:27
你男友都冇腦,有d 野唔可以講出口⋯⋯

X2
呢d智障男,你要認真考慮一下值唔值得你繼續投資落去,完全唔重視你既感受,你認清楚啦!

註冊日期: 2018-9-6

好難怪樓主會有呢D想法,正所謂寧俾你知就莫俾你見,你男友竟然無腦到一個點連唔講嗰句都講埋,俾我都會反枱,既然係放唔低前任就無謂開始新戀情,而家即係點?替身呀?你男友真係長期坐住個腦

註冊日期: 2015-4-9

「同你一齊六年都唔及同第二個一齊左三個月嘅感情?」

其實唔係咁計的,不過你硬要覺得係咁樣計,咁得啦
大家可以由得你繼續唔開心了~~

註冊日期: 2018-11-11

豬橫脷 發表於 2018-11-28 19:12
好難怪樓主會有呢D想法,正所謂寧俾你知就莫俾你見,你男友竟然無腦到一個點連唔講嗰句都講埋,俾我都會反枱,既然係放唔低前任就無謂開始新戀情,而家即係點?替身呀?你男友真係長期坐住個腦

你最尾個句我笑左..

註冊日期: 2018-11-11

你係咪講左甚麼最重要既point令他回你呢句?

註冊日期: 2017-9-19

一山還有一山高,完美既人永遠存在,其實佢肯分享比你聽,係信任同攞個心同你溝通。搞野可以諗住第二個?呢層留番比高手答,真係唔識。將來要唔要你係睇人品——責任心。其實講到呢度就得意了,佢有責任心先會繼續同唔完美既你一齊,返而佢話你永遠係最好,係咪應該倒轉頭驚人老珠黃時另一個最好既出現

註冊日期: 2017-5-15

成日都聽人講結婚果個唔係最愛果個
可能每個人既內心深處都裝有一個EX或者暗戀對象XD

註冊日期: 2017-1-9

哈哈,睇到我即時諗到一個惡作劇,我唔會講我估到,我一定會預咗分手同佢講"好彩我都係,雖然我第一個男朋友係你"因為佢咁講得,你只會一直諗住呢個問題!條刺久久不散!就算係!佢都唔應該講出來!日日諗住佢同我搞野都諗住第個!我又唔係自虐狂!點算要為佢呢句話虐待自己一世

註冊日期: 2018-10-11

佢肯同你講算好,可以放手,好過 d 把口話愛你,但又背住你去偷食,你揀邊種?

註冊日期: 2017-10-10

唔明樓主點解要覆佢一句:我估到啦⋯
拍拖6 年,佢叫你行就行企就企ga啦? 你唔識小9 佢ga? 佢一開口想最愛邊個,你就警告佢諗清楚至講野啦⋯
你應佢一句:我估到啦⋯
你平日係咪日日比條仔罵,仲要罵到係冇自尊果隻? 你好中意做下把ga?

你咪用你夠膽打出來,唔夠膽兜口兜面當場問佢果幾句⋯6 年都唔及3 個月? 日日見住都唔及⋯? 兜口兜面炸佢lo...
你有冇尊嚴ga? 你日日同佢訓,唔夠膽拿d 問題直接問佢? 咁係抑鬱抑死佢擺啦!

註冊日期: 2018-11-22

milktea913 發表於 2018-11-30 14:59
唔明樓主點解要覆佢一句:我估到啦⋯
拍拖6 年,佢叫你行就行企就企ga啦? 你唔識小9 佢ga? 佢一開口想最愛 ...

milktea913 係咪男生黎?我覺得你講得好好,好同意..
其實樓主陪伴多年,好有地位質問男友... 對男人太遷唔係咁好,可能男女都一樣,會令對方覺得自己既好樣樣都理所當然,佢唔使太呵護你,你都唔會走甩。情侶間如果唔係真心互相鍾意,免强一齊真係無幸福,日后好多磨擦.

註冊日期: 2009之前

我認同有d野係唔應該講出口。
一個人對你係點。係用感覺用心判斷。唔咪用把口。我唔知你男友係沖口而出定平時都係咁對你。如果佢平時對你都唔好。咁飛得唔洗諗。
至於最愛,有時最愛真係未必可以行到最後。佢會留個最佳位置係心。但未必係想一齊返。過去就係過去。呢d係回憶。只要唔時時刻刻提起。呢個問題唔重要。同埋在心中係唔應該講出口。呢種錯1次就好。有犯第2次你都唔洗考慮
用心感受呢6年佢係點對你

註冊日期: 2018-6-6

比著係我真係一巴掌車埋去啦 咁都可以當場吞落肚扮冇事 我覺得佢同個<最愛>冇可能會一切 可能佢當你屋企人先咁講 不過講到出口佢都好勁 咪認真同佢傾多次個問題 解決唔到6年感情都要玩完嫁啦 唔甘心唔想分手你呢世都有條刺

註冊日期: 2018-11-30

都真係會好傷下...仲要咁直接講

註冊日期: 2017-8-23

你直頭係吞聲忍氣啦 仲話太大反應
係我都會串返佢! :「哦-咁愛 搵返佢一齊呀,唔好要我呀~ 當初你飛佢 定佢飛你呀?....咁未係囉!」
你答得「我估到啦」係咪平日佢表現都唔係好愛你?
係佢平日表現,考慮仲繼唔繼續一齊

註冊日期: 2018-10-16

我會同佢講,您最愛系佢禁又點,佢最愛又五系你,禁鐘意咪搵番佢囉,不過人地都五會同你一齊la,你估你好好咩,系我禁傻先跟你六年炸