{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

前度有新歡仲好開心, 點樣可以唔再睇佢d嘢?

註冊日期: 2010-5-8

一齊咗11年, 仲未放得低, 佢對新女超級好無意中會比較, 令自己好辛苦, 但我控制唔到走去睇, 好想問大家有咩方法唔再睇? 每次睇完都超唔開心
+ Favorite

註冊日期: 2017-8-15

好難避免的 明白呢個感受 加油????????我也是未放低的一個

wingkang0102 發表於 2019-2-6 22:35
好難避免的 明白呢個感受 加油????????我也是未放低的一個

你一齊咗幾耐呀?

註冊日期: 2016-2-3

會有淡忘既一日
哈哈 沒事的
找開心事做
我覺得同唔愛自已既人分開
係很好既事
自由自在~
人生流流長
唔好比自己咁煩啦
開心最緊要呀!

cheesetsz 發表於 2019-2-6 22:44
會有淡忘既一日
哈哈 沒事的
找開心事做
係很好既事
自由自在~
人生流流長
唔好比自己咁煩啦
開心最緊要呀!

其實某情度上係舒服咗, 唔使再因為佢唔打比我唔搵我而唔開心, 但係一到節日就麻煩喇, 會覺得寂寞, 加上佢有新女更加令自己唔開心, 會覺得自己冇人要咁, 都分咗半年有多, 佢一同我分手就同第二個一齊喇, 個女仔仲要係大陸妹嚟, 新年跟住條女去鄉下拜年添

糖䓤餅 發表於 2019-2-6 10:53
會有淡忘既一日
哈哈 沒事的
找開心事做
係很好既事
自由自在~
人生流流長
唔好比自己咁煩啦
開心最緊要呀!

哦~好小事姐
垃圾前度一個月即時有新既啦
預左咖啦,重好啦,有人幫你食左件垃圾
你記住你將來唔只有人要
重要係勁幸福Tim~
最緊要你心靈充滿住愛自己
你自然唔會傷害自己既事
睇垃圾同垃圾女友 成件事都好垃圾
扮下靚、睇下書、睇下電影、同朋友食野傾計、陪下屋企、去個旅行。你睇幾繁忙!
夠鐘掉垃圾啦~

cheesetsz 發表於 2019-2-6 23:1
引用:

會有淡忘既一日
哈哈 沒事的
找開心事做
係很好既事
自由自在~
人生流流長
唔好比自己咁煩啦
開心最緊要呀!

哦~好小事姐
你記住你將來唔只有人要
重要係勁幸福Tim~
你自然唔會傷害自己既事
扮下靚、睇下書、睇下電影、同朋友食野傾計、陪下屋企、去個旅行。你睇幾繁忙!
夠鐘掉垃圾啦~

我想死果段時間已經過咗,
旅行亦係分手後一個月去過,
都有努力識新朋友,
但可能我性格問題都幾難識,
我都認佢係垃圾,
不過有11年嘅感情同回憶真係好煩
咁重情做乜, 人哋都走咗好遠,
我仲好似原地踏步咁

糖䓤餅 發表於 2019-2-6 11:08
會有淡忘既一日
哈哈 沒事的
找開心事做
係很好既事
自由自在~
人生流流長
唔好比自己咁煩啦
開心最緊要呀!
哦~好小事姐
你記住你將來唔只有人要
重要係勁幸福Tim~
你自然唔會傷害自己既事
夠鐘掉垃圾啦~

加油呀!

註冊日期: 2009之前

11年点放?我少你10倍但仲係好掛佢,可以點,我連諗都吾敢,—想就哭!!!

註冊日期: 2017-10-10

睇佢fb ig? 喂,自己Po相再打幾行字,就更係寫到最好,d 相唔靚唔Po ga 啦⋯咪點放閃呀?
咪再睇住個fb ig 做人,研究顯示,睇得多呢d 個人會心理不平衡(同埋變蠢),成日將人地d「美好生活」同自已比較,又點會開心?

人地實際在張相背後吵緊架你又唔知啫⋯信呢d 野?

點樣可以唔再睇佢d 野?
冇ga wo, 叫你唔好再睇,你都係會睇ga啦,你都睇左成半年啦,當你識到新男友後,就自自然然冇時間去睇⋯

milktea913 發表於 2019-2-6 23:49
睇佢fb ig? 喂,自己Po相再打幾行字,就更係寫到最好,d 相唔靚唔Po ga 啦⋯咪點放閃呀?
咪再睇住個fb ig 做人,研究顯示,睇得多呢d 個人會心理不平衡(同埋變蠢),成日將人地d「美好生活」同自已比較,又點會開心?

人地實際在張相背後吵緊架你又唔知啫⋯信呢d 野?

唔係佢哋兩個自己post出嚟, 佢兩個連對方個樣都冇post過出嚟, 我係見到佢d朋友tag出嚟見到, 倒數果日同d朋友大合照得佢兩個嘴對嘴, 不知幾sweet

咁就仲轉折⋯人地tag ge相,你睇完都可以咁葡萄⋯

你有冇自已ge人生ga? 唔好玩咁多fb 啦⋯睇得多人會變蠢⋯

其實你急咩啫,半年啫,人地有拖拍唔代表d 咩ga,比賽呀? 你一個人唔可以活得精彩咩?一定要有男人至係勝利咩?
你同佢分開左,各自有自己人生,比較來做咩?

識朋友果度,反而你愈心急就愈難識,你攪到要好急咁送自己出去,真係比你搵到,都難保唔係爛桃花⋯
一個人有內涵(當然都要執好自已外表),就自然吸引到好人埋來,太目標為本咁去識人,好易識埋d 呃蝦條ge賤人⋯
有時d 野就係咁,你正正常常地生活,唔諗感情野,緣份就自然來,你愈日日諗幾時識到新仔,就愈冇行⋯

註冊日期: 2018-12-4

你要明白佢不是你的Mr Right, 所以佢離開係命運嚟,而你再睇佢d野只會令自己唔開心,你每次喺睇之前咁樣問自己:點解要禁嚟睇幫自己製造唔開心呢?

如果你做唔到既話,就唯有放縱自己睇,睇到麻木你就自然冇興趣再睇架啦

milktea913 發表於 2019-2-7 1:39
咁就仲轉折⋯人地tag ge相,你睇完都可以咁葡萄⋯

你有冇自已ge人生ga? 唔好玩咁多fb 啦⋯睇得多人會變蠢⋯

其實你急咩啫,半年啫,人地有拖拍唔代表d 咩ga,比賽呀? 你一個人唔可以活得精彩咩?一定要有男人至係勝利咩?
你同佢分開左,各自有自己人生,比較來做咩?

識朋友果度,反而你愈心急就愈難識,你攪到要好急咁送自己出去,真係比你搵到,都難保唔係爛桃花⋯
一個人有內涵(當然都要執好自已外表),就自然吸引到好人埋來,太目標為本咁去識人,好易識埋d 呃蝦條ge賤人⋯
有時d 野就係咁,你正正常常地生活,唔諗感情野,緣份就自然來,你愈日日諗幾時識到新仔,就愈冇行⋯

我係比較佢對新女幾好幾好,而我果時冇
我仲未搵返自己嘅人生, 之前一直都係佢排第一, 所以一冇咗佢世界就冇咗, 我都用咗好多時間先建立返自己嘅生活, 可以自己同自己相處

M416 發表於 2019-2-7 2:1
你要明白佢不是你的Mr Right, 所以佢離開係命運嚟,而你再睇佢d野只會令自己唔開心,你每次喺睇之前咁樣問自己:點解要禁嚟睇幫自己製造唔開心呢?

如果你做唔到既話,就唯有放縱自己睇,睇到麻木你就自然冇興趣再睇架啦

好,我會繼續努力, 我一定得嘅

註冊日期: 2015-8-22

你不是重情,重情係應該重視家人同朋友,你只是為條仔不惜一切,所以現在好孤單。

註冊日期: 2015-4-9

你控制唔到自己,咁大家講乜都係冇撚用
咪浪費大家時間啦陷家剷

註冊日期: 2016-8-18

係因為你以前將時間放晒係佢到,一分開個人太空虛,太無聊,放手啦,都唔係你既,唸黎都冇用,又冇結果既,俾返個人你又點,佢都一樣咁對你一樣冷淡,放時間去折磨自己不如開闊下搵下新野做啦,加油呀!

非法改裝嬰兒車 發表於 2019-2-8 8:56
你控制唔到自己,咁大家講乜都係冇撚用
咪浪費大家時間啦陷家剷

你打呢兩行字都好撚浪費時間囉
你上網都係好撚晒時間㗎
你呼吸好撚晒氣力添
你做人直頭晒緊呢個地球咁撚珍貴嘅資源
死撚咗去啦on9
仆你個街唔好再係道留言啦柒頭撚樣
個名都on撚9過人