{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

發現男友有暴力傾向..

註冊日期: 2019-2-10

我同男朋友係打機識
男朋友大我一年 90後
一齊左四個月到
因為我屋企原因 我自己搬出黎住
咁前排因爲d原因 大家一齊搬出黎住
其實中間已經好多拗撬
佢係由細到大都比人寵壞晒 當所有人都係工人咁洗 咩事都好要佢開心為前提。
佢以前經常鬧人 同人打架 佢成日一講親呢d野 就好興奮 好似好威風咁。
佢唔容許我搵異性傾計 出街 打機。
會語言攻擊我d異性朋友。
岩岩一齊果時佢一嗌交搵番前女友
話要同佢一齊番 但佢講大話同我講係 人地搵佢先。
咁其實我都係去到後期先知 唔止一次
佢發晒癲咁捉住我同我講唔會再搵佢...咁我好易心軟 就信左佢 但又比我發現d對話 原來佢又有呃我 haha
其實我都因為呢件事成日同佢嘈
呢件事告一段落。

之後大家一齊玩隻遊戲 咁岩有人妖(男扮女)同我傾得幾好 咁我同佢同一個男仔有個群組 有時同佢地呻下 我男朋友一嗌交會郁手郁腳 性格好火爆 脾氣好差咁。
後期先知 佢係男人 咁我叫佢幫手扮番女仔 比男朋友知 又話我同男仔傾計 佢唔鐘意 會發晒脾氣鬧我 鬧到我地底泥 鬧到我無地自容。
但最後比佢見到d對話  其實都無乜野講 都係叫上線打機 講兩句男朋友壞話 講佢壞話內容基本上嗌交會同佢講 唔係咩秘密 佢發晒癲咁叫我退群。
果晚凌晨搵交嘈 我當然好配合咁退群。
我唔鐘意比人控制得咁勁,後尾我有入番群組 我搵人傾下計呻下都唔得? 仲要係台灣人黎 你驚我飛過去搵佢?
之後佢趁我瞓覺 睇我手機。
比佢叫醒我 係咁郁手郁腳 我隻手比佢捉到瘀晒 係咁鬧我喝我 係咁恐嚇我 話我過到聽日先算 搶我電話 唔比我走。
最後我喊晒口 跪低求佢放過我 佢態度軟化 攬住我同我講對唔住 以後唔會再郁手郁腳。
件事再告一段落,呢次我明白 我係點都唔會甩到佢 係要等佢玩厭我 我先有生機 我無依無靠 無人無物 。

再去到近排 開始對我郁手郁腳 呼喝我 整到我好痛苦既次數愈來愈多
唔知點解 佢見到我痛苦個樣 佢好似好開心
佢前排比人炒左 無收入 無做野一個月 無諗住搵工 賣左隻勞 有幾萬蚊咁 不過前幾日賭錢輸晒????亦無諗住搵工咁 我比錢佢用????其實比錢佢用都無咩野 問題係輸晒錢都唔諗住搵野做咁。
岩岩搞野 我唔比佢射面 佢鬧我on 9????
唔知點解 我果一刻感覺好似做雞咁。
因為佢媽咪好錫我 當我親生女咁 令到有好多時 佢做錯 我會因為佢媽咪而包容佢????
多謝你咁長都睇晒佢 我真係唔知點做好 有無人話我知 究竟個問題係邊 係咪我做錯事而令到佢要咁對我?
+ Favorite

註冊日期: 2019-1-25

快啲走啦

註冊日期: 2015-12-27

SIS你情況都幾危險,要保護自己啊,盡快離開佢

註冊日期: 2019-2-10

佢唔會係你值得擁有既男人

你都仲係90後
快啲離開佢趁自己仲後生
識番個唔會打人既好男仔

唔好因為佢媽媽對你好就心軟
因為呢裙腳仔既呀媽都唔係好人
識耐左就唔會對你好
仲會夾埋個仔黎刻薄你

註冊日期: 2019-1-11

你留係佢身邊、佢唔會珍惜你架,走先你唯一嘅出路

註冊日期: 2019-2-8

離開啦,到你有事先驚太遲

註冊日期: 2017-11-20

膠…

註冊日期: 2018-12-4

好恐怖呀,佢無論言語上定行為上都係傷害緊你,堅驚喎

你話拍左四個月拖,但我覺得你好似經歷左幾個世紀咁

你不如試下換電話,搬去一個佢搵你唔到既地方,迫開佢,分手都唔使講架啦,總之唔好俾佢搵到你

註冊日期: 2018-12-4

*避開佢

註冊日期: 2017-4-22

搵到機會就執野走啦。

註冊日期: 2015-4-15

打你的男人一定唔要!

註冊日期: 2009之前

佢阿就係知道個仔咁癲,先對你好。除非你都暗地裡都享受呢種虐戀,否則請即閃!!!

註冊日期: 2017-3-20

有無人話我知 究竟個問題係邊

你拍拖是要同個男友拍拖,不是同他阿媽。將來萬一他打死左你,他阿媽第一時間是幫他個仔搵律師,不是幫你搞白事

你真的有很喜歡這男人嗎?還是只是因為這段時間跟家裡相處不好,又無其他精神寄託,所以錯將他當成是你的世界裡僅有的依靠?

你說話的方式和思考邏輯,要不是你說九十後,我真的以為你未夠十八。既然有基本能力搬出來住,盡快搬走似番個人生活吧

註冊日期: 2014-9-28

第一時間 襯佢唔係到即執野走!
但走之前自己搵個地方瞓下先!

註冊日期: 2016-11-4

要等到佢玩厭你先有生機。
咁係咪要等到佢打死你先有解脫?
唔好成個世界得佢一個,又唔係對你好,養你。
快d走啦~

註冊日期: 2016-11-4

要等到佢玩厭你先有生機
咁係咪等佢打死你先有得解脫?
唔好成個世界得佢一個,又唔係對你好,養你。
親未打多劑、快d走啦~

註冊日期: 2019-1-15

咁都唔走唔通諗住同佢過成世咩

註冊日期: 2017-3-9

快D走,,不過小心處理,驚佢發癲上黎拎刀

註冊日期: 2016-4-19

如果你唔係作故仔,講既野係真既,有需要既你可以搵機構社工幫你,佢會教你點做

註冊日期: 2010-7-20

4個月已經咁...你再唔走真係過唔到今年啦!郁手郁腳既男人唔要得,點樣冇人冇乜都唔會依靠呢種人