{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: lovechi

我應該繼續這樣下去嗎?

註冊日期: 2019-2-15

其實我諗住將來也是沒人要,所以現在有得開心便開心了才算!

註冊日期: 2017-10-10

點解會咁諗? 夠好多人結婚,離埋婚,都差唔多你呢個年紀,都再搵到另一半啦⋯你點樣冇人要呀?

我覺得我唔靚,沒有人地甘有姻緣運,縱使對人幾好(又買禮物,又請食飯),但也不會找到一個人愛我!再者我有幾個姑姐也沒有嘗過結婚及拍拖!到後來結果我也會和她們一樣吧!!

註冊日期: 2018-7-30

有無嘗試識下其他人先?

註冊日期: 2016-11-21

lovechi 發表於 2019-2-22 19:8
我覺得我唔靚,沒有人地甘有姻緣運,縱使對人幾好(又買禮物,又請食飯),但也不會找到一個人愛我!再者我有幾個姑姐也沒有嘗過結婚及拍拖!到後來結果我也會和她們一樣吧!!

其實唔駛咁灰心,睇下你想唔想跳出框框嘅姐,我夠37先拍拖,39就結婚,所以唔駛太灰心,多d去認識下唔同嘅人,你未必冇機會架!

註冊日期: 2015-3-16

一個25歲仔肯攬你錫你搞你,咁你其實唔覺太差啫,如果真係咁差佢掂你都唔想啦,你有冇試過搵架?

想知你試過咩方法都失敗? 還是咩都冇做,就覺得呢個係命運?
之前有個po,都係4 字頭女士,話個個男友都不辭而別,話咁係佢冇運氣⋯你又話自己冇姻緣運⋯其實係咪下下都講運呀?
我淨係知心態改變命運啫⋯

註冊日期: 2019-2-18

改變下自己,化妝扮靚減肥做facial,去下speed dating ,睇下有無著落啦,

註冊日期: 2019-2-18

改變下自己,化妝扮靚減肥做facial,去下speed dating ,睇下有無著落啦,

MC.MC
其實如果有個女仔,對你好,有時又請下你食飯,又時又送下嘢比你,不求甚麼回報,沒有甚麼要求!而且他現在也沒女朋友,有女仔主動比你又攬又鍚又比你任摸,還會幫你口交,我覺得那個男仔會不理好醜,但求就手嘅!

其實我也沒有試過用甚麼特別方法去認識男仔,亦無甚麼化妝打扮,只是覺得順其自然就會有人追有人鍾意!當自己年紀較少時,亦有憧憬自己有機會拍拖,但當自己到了39歲還未試過初戀,就會覺得無論點樣化妝扮靚,點樣改變自己也不會有人喜歡,也許這就是命運吧!

都未嘗試改變過就認命?咁冇人幫到你

可以問句你同佢點識嗎?

ccc01
我們是由同事開始,我成日請他食嘢,同佢傾計!開頭他有女朋友,對我只是普通同事!但後來他和他女朋友散了,而這時又差不多到他生日,我又要調職的關係,所以約他單獨食farewell及生日飯,之後送他生日禮物,甘我要求在我調職之前給我一個擁抱,甘佢又肯,之後就繼續約出黎,之後就開始了攬攬鍚鍚直到依家!可能之前從未試過拍拖,又未試過比男仔攬攬鍚鍚,所以攬過鍚過後很喜歡這感覺!其實我真係好想問下佢我地現在夠竟係咩關係,但我又怕他答不出而疏遠我,所以現在係這個不知甚麼關係的情況下繼續了!

你在過去的人生,從沒嘗試過去識同年齡的男性,一直等有人追⋯你都幾特別ga wo...正常人起碼過25 歲都仲未拍過拖,就會叫朋友介紹,都仲係冇的話,你果個年代都好興speed dating 啦? 宜家都有交友apps...

你都從沒為自已主動過,冇努力過就話係命運? 要中六合彩,都要首先去填張六合彩先丫⋯

即係你宜家同個廿歲仔的局面,係你送上門而形成的⋯你知咁叫送上門ga何? 咁你又會想問返人你地係咩關係ge? 咪純粹sp lo...唔通個廿歲仔會當你係女朋友咩?

真心建議你減肥執好自己,學打扮化妝,之後去d speed dating 又好,交友apps 又好,識返個40-50 歲男士,都好過你宜家唔三唔四⋯

註冊日期: 2018-3-12

又話自己吾會有人追 但又冇做過d咩去搵另一半... 我諗你真係好自卑 而以前都冇人點醒你.. 其實呢 你做開既野好多女仔都有做 吾係代表你本身個人性格係吸引人.. 你真係想搵另一半 化少少妝 個人開朗點 溝通正正常常.. 不過講真 如果你享呢個關係入面 你有初戀感覺 生理心理上都滿足 敢咪繼續 不過人地始終會走 你到時就吾好纏住人啦

lovechi 發表於 2019-2-23 1:13
ccc01
我們是由同事開始,我成日請他食嘢,同佢傾計!開頭他有女朋友,對我只是普通同事!但後來他和他女朋友散了,而這時又差不多到他生日,我又要調職的關係,所以約他單獨食farewell及生日飯,之後送他生日禮物,甘我要求在我調職之前給我一個擁抱,甘佢又肯,之後就繼續約出黎,之後就開始了攬攬鍚鍚直到依家!可能之前從未試過拍拖,又未試過比男仔攬攬鍚鍚,所以攬過鍚過後很喜歡這感覺!其實我真係好想問下佢我地現在夠竟係咩關係,但我又怕他答不出而疏遠我,所以現在係這個不知甚麼關係的情況下繼續了!

咁即係係你追佢啦,咁好正常,冇女朋友,有得食點解唔食,又唔需要對你負責任,你根本唔需要問,個個都話咗比你知你咪sp囉,你自己都知啦,仲要問???你都知女朋友絕對唔會係咁啦,好似樓上d sis話齋,你enjoy咪繼續囉,我又唔覺有咩問題,但如果你想有長遠關係,你咪一路keep住但同時又去搵下另一個嘗試發展囉(唔好咩都未做就話唔會有)。

唔係話緣份要到點擋都會擋唔住架咩!所以我真的很羨慕甚麼也不用做已經有好好桃花運的人!我不是真的沒有為自己做過嘢!我每年也會睇下自己d運程,睇下桃花位係邊,也會放下粉晶去吹旺自己姻緣!有時又會戴下粉晶,睇下對自己愛情運有無幫助!除此之外我又真係無再做其他嘢幫自己了!可能我相信命運的安排吧!相信就算點化妝點扮靚,個人點好也是沒用!就是自己沒有姻緣運!

現在和他一齊可能沒將來,但總算叫做知道同男仔一齊那種是甚麼溫馨的感覺吖!只是不長久,又不知幾時會結束!試過也好過一世也沒接觸過!可能一生我也只得這次機會!

其實我覺得側田唱的「好人」歌詞真的很講中晒我的心聲!
若談樣子不會叫好
不算最討好
但我的內在美不夠味道
那足以自豪
談為人當然好
雙手也好抱
無奈獨有伴侶問前路
沒有想陪同鄰家男孩跳舞
唯獨當我師徒
人人親近我
無人爭奪我
無人關懷是誰大平賣親和