{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: lovechi

我應該繼續這樣下去嗎?

註冊日期: 2016-11-29

lovechi 發表於 2019-2-23 10:16
lovechi 發表於 2019-2-23 1:13
ccc01
我們是由同事開始,我成日請他食嘢,同佢傾計!開頭他有女朋友,對我只是普通同事!但後來他和他女朋友散了,而這時又差不多到他生日,我又要調職的關係,所以約他單獨食farewell及生日飯,之後送他生日禮物,甘我要求在我調職之前給我一個擁抱,甘佢又肯,之後就繼續約出黎,之後就開始了攬攬鍚鍚直到依家!可能之前從未試過拍拖,又未試過比男仔攬攬鍚鍚,所以攬過鍚過後很喜歡這感覺!其實我真係好想問下佢我地現在夠竟係咩關係,但我又怕他答不出而疏遠我,所以現在係這個不知甚麼關係的情況下繼續了!
咁即係係你追佢啦,咁好正常,冇女朋友,有得食點解唔食,又唔需要對你負責任,你根本唔需要問,個個都話咗比你知你咪sp囉,你自己都知啦,仲要問???你都知女朋友絕對唔會係咁啦,好似樓上d sis話齋,你enjoy咪繼續囉,我又唔覺有咩問題,但如果你想有長遠關係,你咪一路keep住但同時又去搵下另一個嘗試發展囉(唔好咩都未做就話唔會有)。

其實花多d錢打扮自己,投資自己,比看風水,睇姻緣運,帶粉晶更有用。男人大多數都係先睇外表,如果外表已經NG,點會有興趣深入你內在呢?想問樓主有用做下運動,參加下興趣小組,例如行山,yoga,學下外語,參加語言交流,呢d活動會易d識人。雖然話緣來沒法擋,但都要為裝備自己,為自己製造更多機會。

註冊日期: 2015-4-9

lovechi 發表於 2019-2-23 00:32
其實我也沒有試過用甚麼特別方法去認識男仔,亦無甚麼化妝打扮,只是覺得順其自然就會有人追有人鍾意!當自 ...

呢種方法廿頭或之前用先work
你都就黎四十歲
但精神年齡好似仲響十四歲

令你醒不如食多兩斤花生仲好啦XDDDD

註冊日期: 2015-3-16

你又搞笑,自己又識講除咗擺桃花位之外乜都冇做過,難道擺完桃花位就會有男人㩒你門鐘?風水係催旺咋,都要你自己去識先得架,你覺得其他人唔駛做咩都有桃花,但你又知人地乜都冇做?人地可能不停增值自己,做運動減肥變靚自己,人地起碼會開門自己行出去同人接觸多d增加機會,你呢?等人㩒你門鐘咋!

註冊日期: 2017-10-10

唔好話你宜家40 丫⋯我剛廿歲時都已經會打扮下,唔係全部為識男仔,係女人幾時都要靚靚地,自己心情都好d, 自信d,開朗d...

你點會人生40 年,就淨係擺咩風水陣,戴粉晶ga...咁叫有努力去識人咩?
你真係好似之前另一4 字頭sis咁⋯話其他人咩都唔洗做就有人追⋯你又知人地咩都冇做過?
其實係咪到40 歲未嫁的,就會有呢d 萌塞思想?

註冊日期: 2019-2-15

MC.MC
甘我有時見d人肥又肥過我,矮又矮過我,有d外型又差過我,也會有男朋友,其實真的好羨慕佢地,我只想搵個正正常常,愛我鍚我嘅人都甘難嘅!

milktea913
其實我份人又無乜興趣,唔係返工就放工,根本諗唔到有咩方法我可以識多d人!況且我覺得我著衫都ok,睇落唔似40歲,只是出街唔會化妝啫!

丫,應該咁講⋯我宜家嫁左,都唔會唔打扮,間中為同老公出席朋友聚會,但大多數時間打扮令自己開心⋯

你諗下你自己,由頭到尾一尾信風水,咁叫努力左?

milktea913
其實我份人又無乜興趣,唔係返工就放工,根本諗唔到有咩方法我可以識多d人!況且我覺得我著衫都ok,睇落唔似40歲,只是出街唔會化妝啫!

註冊日期: 2015-8-22

不是外表問題,係你四十智商十四,好難頂。

註冊日期: 2018-3-12

所以話 細細個開始拍拖真係好事黎 人會成長..
人地吾係咩都吾做就好多桃花運囉 你加加埋埋做梗既野就真係搞到自己冇哂桃花運啦....

樓主應該係讀書時就睇少女小說,大個睇命中注定我愛你果類劇⋯至會覺得「唔係緣份要來點都擋唔住ga咩?」⋯
上面有人講得啱,樓主年紀40 歲,但心智得14歲⋯但由於年紀有返咁上下,轉而相信自已命中冇姻緣運⋯

其實你用買野比小鮮肉的錢,自己走去美容,買衫,買化妝品,仲抵過用來貼比佢,請佢食飯,仲掉轉頭幫佢口交⋯你比錢隻鴨,隻鴨都服侍你丫⋯你比錢阿小鮮肉,仲要服侍埋佢⋯你做咩啫⋯

同埋呢⋯你話你衣著唔似40 歲,咁你個樣,你身形呢?
穿得低b 唔代表你唔似老lo...我成日都在街見到d 上年紀女人,仲穿住卡通tee,傘裙咁⋯你估人地覺唔覺佢得廿歲丫? 衣著幾時都要得宜,而唔係「穿得比實際年紀細」,咁只會令人覺得你幼稚⋯

個樣唔似真實年紀果類美魔女,你估佢地係靠衣著? 人地花幾多時間做運動,用幾多錢美容呀? 你咁叫努力左啦?

註冊日期: 2014-3-30

其實要人喜歡你 你都要先喜歡自己 我睇完你的post 感覺係自暴自棄 就算有好野係你面前 你都感覺唔到啦
其實你打得呢個post 都唔想係咁 但轉個頭又話無得變 由得繼續落去
都唔知你想點 ????????

註冊日期: 2015-3-16

lovechi 發表於 2019-2-23 14:29
[quote]lovechi 發表於 2019-2-23 14:29
milktea913

[/quote]

我咪你口中嗰個肥又肥過你矮又矮過你 年紀又同你差唔多,但又會有男友既人囉~冇錯,我同你分別係冇浪費時間擺風水陣,我用時間黎運動扮靚同活得比佢好!  跟住用不同渠道識人,不論男女,當識多個朋友點都好啦,最後我識到而家男友,佢唔靚仔又冇錢,但佢對我認真,起碼望到前景,我先發現以前係幾on9,當你有一段正常戀情,你就會同我一樣,覺得今日既你係幾咁傻

註冊日期: 2016-11-21

lovechi 發表於 2019-2-23 14:20
MC.MC
甘我有時見d人肥又肥過我,矮又矮過我,有d外型又差過我,也會有男朋友,其實真的好羨慕佢地,我只想搵個正正常常,愛我鍚我嘅人都甘難嘅!

係呀,因為人地唔會好似你咁咩都唔做嘛!由其而家網絡世界咁發達要識人一d都唔難,我都話我都遲拍拖,以前都有你咁嘅思想,但我唔係之前未拍過拖,但係好短時間!所以我真係好想分享你知,唔係咩都唔做就會有囉,我都有努力過,先有今日嘅幸福生活,有時間先pm話你知!

註冊日期: 2017-6-3

勸樓主唔好同25歲男仔諗名份個d,都唔好幻想呢個男仔同你上床就等於接受你既全部,不如比多d時間了解多d自己,諗下自己有咩值得人愛既地方,將來點樣既另一半至係適合你既,係呢方面去努力都好過而家咁啦

註冊日期: 2016-5-2

樓主
我曾經都試過同細我19年
嘅男仔發生關係
但只係兩次後我自己察覺到
佢只想同我玩下
我都決心不再聯絡他了

註冊日期: 2018-9-5

milktea913 發表於 2019-2-22 17:53
喂! 你咪扭曲我d 說話wo ⋯我冇叫你繼續做免費雞ga wo...

我叫你40 歲人用下個腦,你條仔叫雞都要付出要比錢,搵你隨傳隨到,唔洗比錢⋯你係免費雞only!

開口埋口話人係雞 狗口長不出象牙

註冊日期: 2016-7-12

通常如果D人話自己圈子細,識唔到人,我都會鼓勵佢玩APP,但樓主竟然講得出"唔係話緣份要到點擋都會擋唔住架咩"呢D說話,我怕佢玩APP會畀人呃$。

maymay3032 發表於 2019-2-25 01:02
樓主
我曾經都試過同細我19年
嘅男仔發生關係
但只係兩次後我自己察覺到
佢只想同我玩下
我都決心不再聯絡他了

雞may 做雞做到成個Be 都知ga啦!又出來柒呀? 雞may 點呀? 過年又過得好唔開心呀? 親戚有冇問你幾時嫁得出呀?
個契家佬今年又話幾時離婚呀?

YYYYU 發表於 2019-2-25 01:22
milktea913 發表於 2019-2-22 17:53
喂! 你咪扭曲我d 說話wo ⋯我冇叫你繼續做免費雞ga wo...

我叫你40 歲人用下個腦,你條仔叫雞都要付出要比錢,搵你隨傳隨到,唔洗比錢⋯你係免費雞only!
開口埋口話人係雞 狗口長不出象牙

通常如果D人話自己圈子細,識唔到人,我都會鼓勵佢玩APP,但樓主竟然講得出"唔係話緣份要到點擋都會擋唔住架咩"呢D說話,我怕佢玩APP會畀人呃$。

有甚麼交有app可以介紹呀?