{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

係咪我太在意太多野?

註冊日期: 2019-2-16

長文
男朋友大我10年 依家拍咗一年半
職場識 係我追佢先嘅
開始咗感情後我好努力做主動 但佢好似唔多有反應咁 平時嘅攬咀拖 都係我主動做佢先做 情侶間嘅濕吻次數 我5隻手指都冇 親密方面每次都係我撩佢先做 禮物個d我全部要求想係節日收 佢先會送 如果唔係就平時冇 我地平時係aa 出完街佢只會送到車站 送返屋企樓下只係2次 尋日我投訴佢對我主動太少 我都想好似其他女仔咁俾男朋友錫下 佢話係佢單身太耐 習慣咗自己顧自己
佢拍過1次拖 仲要係10年前 但我唔知詳情 尋日終於好奇問咗 真係唔問好過問
佢前度係位好鍾意化妝嘅女仔 但對我男朋友唔多好 成日叫男朋友去買下野送俾佢 餐餐食飯男朋友俾 男朋友因為係第一次拍拖嘅關係 佢對前度好主動 相反前度好被動 拖攬咀自動波拎手袋 送禮物送得好密 仲曾經見過前度露bar而有性幻想 但佢地冇做性 個女仔仲要成日炸病要男朋友去佢屋企樓下買野食俾佢 最後因為男朋友冇乜錢買野俾前度而分咗手 正係拍咗差唔多1年
我聽完之後真係好心痛 我知係過咗去 但男朋友對前度做嘅行為 對我完全冇 我病佢都只係送到去車站叫我返到屋企報平安
我都唔明 我對男朋友嘅好至少都比前度好 但點解男朋友對我完全唔會做主動行為 我真係好在意 最慘嘅係男朋友到依家仲記得前度生日 我嘅生日佢就用咗半年(開始咗半年先到我生日)
我仲諗緊係唔係我同前度唔同類型嘅女仔(男朋友以前鍾意過外表斯文女) 開始有比較
前度斯文樣vs我好巴渣 前度有波有長腿vs我細波粗腿(有玩田徑) 前度識嗲vs我男人婆性格
前幾日情人節我正係收到朱古力 我見其他女收到好多野 好羨慕
我係咪真係唔應該在意咁多
+ Favorite

註冊日期: 2017-6-28

正如你所講,你都想有人錫,你亦有表示過,正常佢在乎你既話就會作出調整,咩單身慣左藉口黎既姐,如果唔係佢只係永遠都係咁,拍左一年都係錫過5次以內咁都應該佢唔多重視你?

如果你未想放棄既咪俾多少少時間睇佢有冇沒善到lo~

註冊日期: 2018-12-4

佢又真係好攪笑,同你講得咁詳細

冇拍拖十年而家有拖拍唔係應該更加珍惜更加對你好既咩,我覺得佢似係唔覺得自己拍緊拖,或者唔enjoy呢段關係

註冊日期: 2017-4-17

佢講到甘詳細,只係說明左:佢係不為也;而唔係不能也.......感覺唔太鍾意你

註冊日期: 2015-5-28

但我男友都無乜點送野比我,可必咁介意禮物

註冊日期: 2016-7-12

根本只係你鍾意佢,咁你送到上門,又冇乜要求,連出街都AA,佢見同你拍拖冇咩成本,就可以keep到一個咁鍾意自己的人錫自己咁著數,咪同你一齊囉。
我係你就分手了,為一個根本唔愛自己的人付出咁多,唔值得。

註冊日期: 2017-1-20

佢同ex無做過?甘證明佢本身就吾多熱衷呢樣野吧,覺得性可有可無,男人可以自己打飛機解決

註冊日期: 2017-10-10

藉口lo, 如一個男人係愛你,唔會唔主動想掂你,唔會一開始都唔買小禮物討好你⋯

先唔講禮物啦,因為講親禮物又會話物質化,咁首先緊張一個人,送返屋企就一定ga啦, 睇你地距離幾遠啦,就算好遠,返工日子只可送上車,但放假都會送下返到屋企,尤其頭一年都會積極d 咁做,當然慢慢女方可能都會覺得辛苦男友而叫唔好送,呢樣係又題外話啦!
另外,男性係有慾望的生物,生物本能係想掂異性,剛拍拖一年又點會唔想主動掂個女友呀? 除非佢gay 啦⋯

其實你宜家叫做尋根究底,咁去掘返佢對ex 的心路歷程出來,仲要全部佢單方面一人描述,你都係想合理化佢點解對你唔熱情啫,之前你未掘件事出來前,你都一早感受到佢係對你唔多上心ga 啦⋯
成篇野,你唔打中間一大段ex 野都好,在唔需要對比之下,都足以感受到你男友唔多愛你⋯

註冊日期: 2017-9-10

邊個認真係17米邊個輸囉!其實大部分人鍾意嘅人 都有一個形象 ……睇嚟係你主動 就手先同你一齊, 搵個鍾意自己多啲嘅人啦!

註冊日期: 2009之前

你要記住一個不變既事實,就係一個男人真係鍾意你,會願意為你做任何野,所有唔願做既藉口,只係話你知,其實你係佢心目中係食之無味 ,棄之可惜。

註冊日期: 2017-6-13

I hope he doesn’t have something he doesn’t want to share with you. Otherwise, really need to spend some time to talk to him over this issue.
Personally I hope he can address the problem. Otherwise, you won’t soend time on typing so many words, telling us your story.
If he doesn’t like you, you are a girl, you could feel it with your instinct.
I hope you will bring us some good news after talking to him.
=)
Mr. Achilles

註冊日期: 2016-10-5

感覺唔太鍾意你

註冊日期: 2009之前

分手啦
後生十年,怕什麼