{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: sass.sssad

情人節從來無要求過咩,反而受到傷害

註冊日期: 2017-10-10

下? 佢講過唔中意一個人,就對方做咩都討厭⋯
在街指住你個頭篤你罵你,粗口罵你⋯推你落地⋯
已經叫過你好多次搵第二個⋯
喂⋯阿姐,人地都講到咁白啦,係你自己死都唔走⋯你真係自已拿來賤ga wo...呢句佢冇罵錯你⋯
佢唔正式分手,都係因為你次次都死返返來,有免費野唔食咩? 節日生日都唔L洗理條女,但自己生日又有條女主動比錢慶祝,有禮物收,又有得食女⋯佢何樂而不為啫?
成件事佢唔需要付出,仲日日有出氣袋隨時屌⋯
真係做雞都高級過你⋯佢去叫雞都要付出金錢丫,你? 倒貼埋條仔比佢屌⋯

註冊日期: 2019-2-16

milktea913 發表於 2019-2-16 19:02
下? 佢講過唔中意一個人,就對方做咩都討厭⋯
在街指住你個頭篤你罵你,粗口罵你⋯推你落地⋯
已經叫過你 ...

你講呢啲之前我都有諗過,我都有覺得過佢係咁樣,我真係自己攞來賤

註冊日期: 2018-12-4

sass.sssad 發表於 2019-2-16 19:38
你講呢啲之前我都有諗過,我都有覺得過佢係咁樣,我真係自己攞來賤

你終於明白啦?

註冊日期: 2009之前

愛係雙向

註冊日期: 2014-10-22

sass.sssad 發表於 2019-2-16 19:38

你明知,咁你上嚟呻乜呢?
其實你連呻嘅權利都冇,人哋一早已經講得好清楚,叫你走,你又死纏爛打。
你而家騷擾緊人哋呀,你話人哋乜都唔係你做?人哋已經叫你死開啦。
你完全好似一個痴婆咁,痴漢見得多, 你真係特別.

註冊日期: 2018-1-27

你既尊嚴,幾時搵返佢返黎?

註冊日期: 2018-9-25

佢早就叫你走,但你就賴死唔走,你可以怪得邊個?其實真正傷害你自己,並唔係佢,而係你自己

註冊日期: 2018-4-17

情人節送唔送花畀你已經唔係重點啦?
根本你個所謂男友平時對你就勁差,
講說話傷害你不特止,仲要郁手郁腳
講真如果依件事係發生係你朋友身上,斷估你都唔會叫佢忍下就算掛...
一個男人心裡面真係有你,係絕對唔會做任何傷害你嘅事
佢講埋咁多藉口,咩唔鍾意做呀、咁做冇問題呀、「我係咁嫁喇,頂唔順就搵過第二個啦」等等
完全表露咗佢係幾咁自私、幾咁唔重視依一段關係
明明自己唔鍾意,但又一直唔講分手,只係識得傷害你
犯哂好多男人不負責任嘅毛病
施主,放過自己,對自己好一點
三年話長唔長,話短唔短,唔捨得係正常的
依一刻或者你會害怕失去佢,但時間會沖淡一切
重新出發至少可以還番自信同尊嚴畀自己

註冊日期: 2015-6-8

醒下啦樓主

註冊日期: 2016-10-5

其實佢一D都唔鍾意你, 咁委屈做咩,留返尊重俾自己

註冊日期: 2014-11-5

人地都叫你走啦, 係你自己要賴死...
樓上都有sis講左, 有免費嘅為何要拒絕?
免費都不特止, 仲要貼埋錢比條仔洗
難怪佢一直都唔同你講分手啦~
你醒下啦, 比返少少尊嚴自己好唔好?!

註冊日期: 2017-6-26

好明白你付出了, 被忽略,被傷害,被不尊重的感受.
因為我也是過來人, 身同感受!
因為你很愛一個人, 就會迷失咗自己, 只想對方開心, 而忘記了自己的快樂.
現在回想,我當日真的很傻很瘋, 完全沒有了自己, 只要他開心及留在我身邊, 我什麼也可以付出及犧牲. 但是原來是沒有用的, 因為單方面的付出及犧牲, 是徒勞無功的, 對方不但不會感激珍惜你, 反而會覺得一切是理所當然及不會珍惜.
我曾經錯過, 傻過, 希望現在的你能夠及早回頭, 學會放手及勇敢離開一個不愛你不尊重你的男人吧!

註冊日期: 2019-2-18

快d清醒啦,你值得擁有更好!

註冊日期: 2018-9-5

相比起佢喺條街指住你個頭黎鬧,送一扎花係咪真係咁重要?會唔會有少少錯重點?你嘅傷害睇嚟唔係情人節嗰日咁少喎,做乜要咁樣折磨自己,你依家食佢住佢靠佢生存咩?佢一啲都唔愛你更加唔尊重你,呢啲咁嘅渣男有乜必要同佢一齊?

註冊日期: 2016-3-23

sass.sssad 發表於 2019-2-16 03:10
我老公都好強調係唔會送花,因為佢認為不符合經濟原則,加上放幾日就凋謝,所以佢會情願將啲錢食咗佢好過,但佢就破天荒在我們註冊那天送了一紥我喜愛的白玫瑰給我,而平時都好錫我,好愛護我,對我好好,難道我就因為佢唔送花就否定佢一直以來的付出?
每人的睇法都不同,有人真係對日子呢家嘢無乜特別感覺,但並不代表佢就不愛你,除了佢不送花不慶祝,你自問佢平時對你如何?佢幫人訂花係純粹出於幫忙,就好似同事托你食完 lunch 幫佢買個飯盒俾返去一樣,何必將呢件事化到咁大?
至於佢叫你搵過第二個,係因為你俾嗰個 post 佢睇,雖然我唔知個 post 講乜,我估都係什麼不重視節日不送花代表對你無心咁上下,其實男人好直接,有說話就不如直接講,你俾 post 佢睇,佢會覺得有點單單打打,反而會覺得好小家,所以佢才發晦氣叫你搵第二個

你仲唔走你都幾勁, 其實只要你搵到第二個 你就會走, 而家唔捨得係你未搵到姐

註冊日期: 2018-4-13

字眼睇你係唔甘心花左時間心機乜7都得唔到,3年好過30年阿,早走早著啦,係到自賤自己有乜謂?

註冊日期: 2017-8-7

佢唔鍾意你 愛自己多過你

註冊日期: 2018-1-5

我情人節都唔鐘意收花
但男朋友間中, 例如我生日/ 畢業禮都會送比我
其實佢無在意你感受米走羅
我覺得你一定可以搵個更好既

註冊日期: 2018-9-11

陪伴只係一段關係既最基本!如果你同一個人一齊諗到既係壞處多過好處.一齊黎做咩.相信我.下一個真係會更好的!

註冊日期: 2010-12-25

姊妹,你都係放手喇,佢都開到口叫你走,即係佢根本都無珍惜過你