{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

mimi 佢話我只要著一次短裙就要同我分手......

註冊日期: 2017-4-16

我知道佢會唔開心, 一次都無著過
今日同佢提起, 佢勁嬲要我即刻發誓話以後唔會著, 唔係就分手
我覺得好難受, 佢嘅霸道同無理要求我一向都會盡量滿足佢
我只係提下話想著短裙, 點解要發我甘大脾氣
好辛苦. 佢前排已經開始對我愈黎愈冷淡
佢鬧我煩又鬧我港女話我好難頂得佢先會肯同我一齊
話我好蠢溝通唔到同我相處好辛苦
話邊個邊個女仔又靚邊個邊個女仔又專一識避嫌, 明明佢自己就一大堆女仔fd, morning call對方又話掛住對方都堅持話係正常.
我真係好唔開心, 我為佢疏遠左好多人. 但佢就有時連同性朋友傾計都會講我2句話我係les
佢係試過無啦啦搶我手機check我fd list, 有個男仔名我唔記得佢係邊個, 然後佢就同我unfriend左個男仔
真係好辛苦.
有時我想認真傾下我地嘅問題, 每次傾到一半佢就失去耐性話我好煩話我好蠢唔聽佢講野
我有好努力去嘗試同佢溝通. 好似今日個短裙, 佢一黎就話要分手
我真係會hurt, 點解唔係同我認真傾而係用分手黎要脅我, 好似我唔聽佢話就無左我嘅價值甘.
佢對我愈黎愈無耐性, 唔耐煩, 我好驚佢有日會突然離開我
+ Favorite

註冊日期: 2017-10-10

你都痴線⋯被虐狂⋯

註冊日期: 2017-9-10

佢咁對你,你都唔同佢分手 ,仲要驚佢有日會突然離開你? 咁你梗係蠢啦!

註冊日期: 2016-4-17

痴線大把好男人
你專揀個中意折磨你既
你唔覺得自由係享受過被虐嗎

註冊日期: 2017-11-20

真心膠

註冊日期: 2017-5-15

分手啦

註冊日期: 2017-3-27

點解你淨係比佢控制你,你唔可以有d主見?人生係自己,自己想點就點,想做咩就做咩,當然你都要尊重男朋友但大前提佢有無同等尊重你?拍拖唔係求開心嗎?唔開心點解仲要繼續拍?你男朋友控制慾太強係病態,而且佢根本唔愛你,仲會同其他女性聯絡,相信佢對其他女人唔會對你態度一樣。勸你離開呢個男人搵個比佢好丁少相信唔難,青春有限唔好浪費時間

Ck123 發表於 2019-3-21 11:04
點解你淨係比佢控制你,你唔可以有d主見?人生係自己,自己想點就點,想做咩就做咩,當然你都要尊重男朋友 ...

No, 我琴晚嬲得制先咁講
其實我自己都有問題,我控制慾都好強,佢為我同佢女仔fd少咗好多聯絡
但佢個態度會係覺得我港女又愛我先會疏遠,而唔係真係覺得有問題
佢每次陪我出街都會送到我門口,一年黎都冇偷懶過
佢對我好時好好,但對我差時就會令我好頂唔順

仲有,上次比佢發現咗我上beautyexchange, 佢就話我做乜上埋啲底能網,話成班港女會睇壞腦
佢有冇諗過最底能最難頂係佢自己,以折磨人為樂,見到我到佢整到唔開心佢就會覺得我肯為佢付出所以有安全感

仲有,上次比佢發現咗我上beautyexchange, 佢就話我做乜上埋啲底能網,話成班港女會睇壞腦
佢有冇諗過最底能最難頂係佢自己,以折磨人為樂,見到我到佢整到唔開心佢就會覺得我肯為佢付出所以有安全感

佢似單親家庭wo⋯

其實叫你算,你都會死攬住佢ga 啦⋯咁條路自已揀仆街唔好喊,都唔好四圍呻⋯

睇到你呢d 人呢⋯又話難頂,又話好愛,跟本你自己都有好大問題⋯冇人迫你死攬ga wo, 你隨時可以走,係你自己唔走之麻⋯咁你呻咩啫?

唔明你打上來目的係咩⋯
你要呻的,自己寫落紙都呻到啦,你打上來只會比人罵你on9 低能,條路自已揀仆街唔好喊⋯同你條仔罵你果d 都差唔多啫⋯所以話,你都跟本被虐狂,千祈唔好分手,一個虐待狂,一個被虐狂,襯晒啦⋯唔好放大家出來害人呀!
一來你條仔就固然會害人啦,而你一都樣ga咋,冇人虐待你你又唔甘心,都係搵人來攪啫⋯所以兩個放出來都只會害人⋯

註冊日期: 2018-11-11

喜歡著短裙便穿
人一生很短,自身快樂也很重要
記得這里有一位sis的名字叫
(自愛,自然有人愛)
健康而成熟既感情唔係你咁的
你最後個句話俾人聽
你愛得有幾卑微
你既愛對佢來講沒有意義,不被重視,不被尊重
其實,你需要分手,離開他
找過下一個
唔係不捨要死死捉住,而係佢開口埋口用分手做要脅,佢知你離唔開佢
但你知, 佢其實并唔足夠愛你。,
曰曰咁折磨你, 仲連你朋友圈子都咁傷害你,你最後個句,我感覺到你內心屈結
好既感情係能令你做回自己
你想點就點,兩人處得開心
佢想你開心,想你幸福
你想佢亦然
分手吧,咁既人你都經歷左
第時你撞到第個
你會感恩今日既決定

註冊日期: 2016-6-8

分手, 轉男友啦

註冊日期: 2019-2-21

著咩衫係自己既自由...既然佢話著一次就分手..你咪試下真定假囉..係愛你就唔會咁同你講野啦...我唔知你幾歲...不過短裙唔通等到40幾先黎著咩...咪癲啦...

註冊日期: 2015-4-9

真係有男人冇安全感到咁樣?
咁男事主有可能仲衰撚過呢度班蠢女人⋯⋯

請樓主先顧好自己的利益

註冊日期: 2016-3-23

不如你離開佢先

註冊日期: 2016-7-12

咁差妳都唔肯分手,仲有咩好講呢?

註冊日期: 2014-10-22

其實我諗你聽錯字啦,佢嘅意思唔係你再著短裙就分手,可能係你再著裙或者著衫都分手。
一個男人真係愛你,點會講埋啲嘢咁冇腦呀? 唔通下次佢話你~有眼耳口鼻,又同你分手咩 ?
咁佢做乜著衫出街?著褲出街呀?你同佢講~佢著褲出街,你同佢分手呀嘛。
你要將自己嘅地位放到咁低,你要做下把,冇計啦。
正常男女之間嘅感情,絕對唔係咁樣。

註冊日期: 2014-10-22

你有心理準備,佢遲啲會同你講~你識呼吸,佢都會同你分手㗎喇。
你諗下點樣可以閉氣生存。