{ FORUM - 新版面意見收集區 }
Search
Title / Tags Author

查看: 2254|回覆: 1

老闆反口可以點算?

[複製鏈接]

註冊日期: 2019-4-29

發表於 2019-4-29 23:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
是咁的,小弟個fd上年簽左做兼職補習,本來我都唸住做。dllm好彩最後無咋,我個fd一簽就中晒伏!

佢本來有另一份全職既,所以簽約果時白紙黑字寫明每星期最多9個鐘,點知個老闆轉頭就痴L晒線,不停加堂要佢教。佢每星期最少14個鐘,最癲去到22個鐘添。而每次老闆都偷偷地加堂落佢個calendar,加完唔話佢知,之後到佢發現,就話佢唔一早拒絕所以一定要教。搞到我個fd之後要每日mon住自己有無俾人加堂呀!

好啦,咁我fd做左兩個月頂唔順,想俾代通知金走人,點知老闆應承幫佢減時數要佢留低。今次都白紙黑字寫明要減到每星期7個鐘,不過佢同我fd講,因為通知期係四個月(你無聽錯,兼職都要四個月),所以要等番咁耐先可以減鐘。佢地聲稱真係要咁耐先搵到老師做交接。咁我個fd蠢到真係信,同佢捱左四個月,本應兩個星期前由14個鐘減到7個鐘既。

點知! dllm個印度老細反口,話減住3個鐘先,剩低4個鐘都係高中生,考埋公開試先cut佢地堂。但咁代表我個fd要捱多兩個月呀! 我個fd心軟俾左個過度期佢,要佢首先cut左果3個鐘,再每星期慢慢減到7個鐘。點知個老闆一拖再拖,過左兩個星期連果3個鐘都未cut呀! 一時話個新老師唔起香港,一時話有其他學生請假,所以要補多一堂。總之到宜家,個仆街老闆一堂都無減。我個fd已經每星期同佢confirm一次係咪會減堂,但佢每次都有新藉口,意見接受,態度就照舊。

我fd每逢想認真address issue都遭已讀不回,最近仲發現老闆原來乜家長都未通知呀,乜你地唔係需要四個月做交接架咩? 請問各位大大對住呢個on9老闆可以點算? THX


回覆
+ Favorite

舉報

註冊日期: 2019-5-10

發表於 2019-5-10 16:27 | 顯示全部樓層
香港好多西老闆
您需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION