{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

而家係咪好少女仔冇做facial

註冊日期: 2010-11-29

SIS們你地有無做開facial呢?
今日lunch同同事傾開護膚品,
先知原來個個都有做facial, 有一個仲有打過針,
得我一個咩都無…

+ Favorite

註冊日期: 2010-8-11

打針個啲就真係好極端,你皮慮無需要咪唔洗囉
但basic保養係要架

註冊日期: 2010-8-26

我有試過,不過懶得keep住~

註冊日期: 2011-2-20

同意,可以做啲保濕療程,
或者後生女仔做下peeling都好

註冊日期: 2019-6-24

做facial要小心,好多黑店!
一肚氣,唔發洩唔得!
上年我幫襯咗藍田匯景廣場5樓有間叫Dorxx skincare (卓X)嘅美容小店,諗住小店實冇事啦,點知天下烏鴉一樣黑!
之前去係因為經過見到,諗住做下保濕,又有promotion$150做一次,就試做下。好啦,原來試做都唔係嗰回事㗎喎,總之到最後俾錢就唔係promo嗰個價,最後係$400幾。咁都算啦,臨走佢就開始sell你join plan啦,佢好落力sell㗎,咁我皮膚都好乾,所以最後都join咗,個價係折完$5600/10次。
咁我啱畢業,都覺得幾貴下,岀門口嗰下有啲後悔,但錢都俾咗,唯有頂硬上。
我一開始就諗住一個月去做一次,點知佢話唔得,要keep住半個月一次,咁先有效果。
好啦,初哥我好乖嘅,半個月去一次,但發覺佢越黎越hea,眉又冇乜點修,針清又唔乾淨,做完facial 都係成鼻黑頭。不過錢都俾咗,可以點,唯有等完再轉過間。
終於黎到第9次,一入鋪個staff已經諗好哂台詞:「我地最近翻咗隻法國嘅產品啊,好多客試咗都話好好,好香添㗎,我已經免費俾你試一次blablabla⋯⋯」我已經心知不妙,最後做完facial佢問我效果,我好誠實得冇乜特別。
好啦,到要走嗰刻佢入正題啦,話要我嗰日當日決定要唔要renew membership, 當日renew有8折,折完係$6000幾,佢一路講一路開單,我都仲聽緊,到最後我開聲話我考慮下,唔renew啦。條友即刻黑哂面,發哂脾氣話:「你有咩要考慮啊?咁抵都要考慮,我都開哂單,你先話唔renew,你搞到我嘥咗張單,又冇埋個客,你咪就係嗰啲講一套做一套嗰啲人啦,做做下唔做⋯⋯blablabla」
我想講,佢係咪痴線㗎?!我完全O哂嘴,$6000唔係錢啊?平?一啲都唔平囉!有效果就話啫,重點係冇啊嘛!我仲join plan就係我腦有問題啦!
最後當然我抱以微笑走咗啦,佢黑哂面,byebye都冇句。
認真,條友堅係令我覺得有壓力。
到最後一次啦,基於一次都要500幾蚊,我唔想蝕俾佢,所以都有照去做。
本身已經約好時間,但條友不停推我時間,前一日先通知話要遲1小時15分鐘先得。佢唔係請求喎,佢係直情通知你。好啦,我唯有改時間,第二次更離譜到即日話要遲。總之佢已經唔再當我係客啦,覺得我冇value,就隨便推時間。
好啦,今次我等,到入去佢間鋪,條友招呼又冇聲,全程黑面,一句聲都冇。到敷mask嗰陣,係我頭上不停整儀器、用具嗰啲(佢啲嘢係擺到貼住我個頭㗎),全程根本訓唔到,俾mask 封住又開唔到聲,激死!
佢真係超趕客!
奉勸各位住附近或附近返工嘅朋友,唔想受氣嘅千奇唔好幫襯!
洗錢買難受!我從來都唔係一個鐘意投訴嘅人,覺得打工仔都係搵啖飯食,但今次我堅係好嬲,唔岀聲唔得!從來未見過一個態度咁惡劣嘅staff,痴線㗎!

註冊日期: 2017-8-29

而家連D囝囝都去做啦
所以Sis 要努力點

註冊日期: 2019-6-20

其實成日做Facial又好貴...
大家幾耐會做一次..

註冊日期: 2011-1-31

Cician 發表於 2019-6-13 12:37

yes幫皮膚更新下,個人會白啲架

註冊日期: 2011-1-31

MsKris 發表於 2019-6-24 01:31
一肚氣,唔發洩唔得!
上年我幫襯咗藍田匯景廣場5樓有間叫Dorxx skincare (卓X ...

要search清楚睇下有無人做過先去呀,唔係既話好易中伏

Cician 發表於 2019-6-13 12:37

peeling聽落幾好咁,但好似好多地方都有呢類做?
我聽我同事講個啲都差不多??

ceciyippy 發表於 2019-6-25 12:07
而家連D囝囝都去做啦
所以Sis 要努力點

哇咁識保養,我呢方面知識真係mama地XD
要補救啦我都覺

MsKris 發表於 2019-6-24 01:31
一肚氣,唔發洩唔得!
上年我幫襯咗藍田匯景廣場5樓有間叫Dorxx skincare (卓X ...

多謝分享,我都好驚比人chur呀...下次搵D出名D有人做過嫁啦...

註冊日期: 2018-6-13

一定要搵啲相熟嘅

yuki833 發表於 2019-6-28 17:10
peeling聽落幾好咁,但好似好多地方都有呢類做?
我聽我同事講個啲都差不多?? ...

唔知你同事係邊間做?但好嘅peel唔係好多地方有~
我之前搵好勁,後決定係ageless beauty到做
佢隻藥水係西班牙嘅,做完皮膚即刻feel到透亮好多,而且美容師意見都幾專業

_Myrna 發表於 2019-6-27 11:09
其實成日做Facial又好貴...
大家幾耐會做一次..

我2星期做一次peel都夠啦,都唔係話好貴,皮膚有好到先啦

註冊日期: 2018-9-14

梗要做啦,女仔唔keep好易老架

註冊日期: 2019-7-2

不嬲有做開
唔做好易老

註冊日期: 2019-6-20

Cician 發表於 2019-7-2 13:10
我2星期做一次peel都夠啦,都唔係話好貴,皮膚有好到先啦

Aqua Peel 果類?
你做左Around 幾錢~
So far有冇咩改善

註冊日期: 2012-12-31

其實都有需要ga, 好多嘢skincare 解決唔到

_Myrna 發表於 2019-7-4 11:13
Aqua Peel 果類?
你做左Around 幾錢~
So far有冇咩改善

trial就880 呀,你可以問下~
我覺得最大分別係見到D粒粒同死皮真係可以溶到,會摸落滑身左無咁粗,
同埋可能清左污糟野,睇落都白左既,因為佢有唔同濃度酸可以揀~~