{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男朋友做警察我都好心噏…

註冊日期: 2019-6-17

大家唔好嬲住,平心靜氣睇完先……我616都有出黎支持和平遊行,星期日都有上街,不過男朋友就因為身份好尷尬,就算佢內心係反送中,都迫於無奈出唔到黎行,仲要日日去輪更。

因為反送中遊行,我同佢甚至好多日都冇見,因為佢淨係輪更都好攰,成日棟篤企,又要日日捱杯麵冇啖好食,企足成日都冇得返屋企,直接著住制服返入立法會瞓,真係辛苦,有得休息都想佢抖多啲,所以都唔敢叫佢陪我。

其實佢當初當差真係諗住除暴安良,做個大家心目中嘅好警察,從來都冇諗過傷害市民,點知928嗰排之後,一切都唔同哂,成日同我呻佢做差佬做到好似過街老鼠咁,佢有啲朋友嗰次之後都慢慢疏遠咗佢……我見到佢咁樣,我真係好傷心……諗住928嗰次完咗應該唔會再有咩事發生,點知林鄭又搞咁大單嘢出黎。佢話我知其實好多差佬都覺得好嬲,明明自己冇打市民,被市民誤會真係覺得好唔抵,二黎真係好憎林鄭呢個阿嬸,自己就喺屋企hea,但就要前線啲兄弟出黎幫佢擋。

佢又話其實好多差佬都睇柒婆唔順眼,敢怒不敢言!佢仲話依家好多兄弟被人影哂相﹑點哂相,連出街食飯都驚會被人認到!我真係唔想我條仔再被人誤會,依家我連條仔係當差嘅都唔敢同啲JM講,求求大家放佢地一條生路啦!
+ Favorite

註冊日期: 2016-7-12

你應該求林鄭同一哥放佢哋一條生路,唔係求市民。
反而係市民求警方放我哋一條生路,唔好開槍射我哋,唔好下下瞄準個頭射,市民好驚。

註冊日期: 2017-6-22

. . .

註冊日期: 2015-4-9

頭POST已CAP,取材完畢,你鏟唔切POST架啦
大家應該都知,紀律部隊的形象,一向都係一個衰害全家,阿港豬小姐你唔係唔撚知下化??
冇諗過!?但你條仔自己揀撚左當差喎
被上頭或政府擺上枱,你份糧包撚埋架陷家鏟,唔係做咩連毅進仔都可以做警察??咁高人工梗係有代價啦
你咁撚大份糧,要你D黑警狂OT呢D咪代價黎囉,你班陷家鏟過勞死我地仲撚開心啦~~
覺得似過街老鼠你可以唔撚撈架,冇人迫你架~~
仲有,而家打抗爭者果班,已經有唔少換左係支那武警
但佢班支那畜打完爽完,要你受撚晒
其實黑警前線人員都只不過係用完再用的鳩笠

結論
如果你條仔真係有骨氣或者係抗壓能力低
真心建議佢唔好再當差(公務員薪高糧準,會唔做!?咪玩啦!!)
或者你可以分手保平安
屌你老母你仲好意思叫大家平心靜氣!?

最後都係決定......放你老母

PS:有本事就叫你條仔搵你地班IT狗把在下IP起出來

[轉貼]中信圍困事件 Siege of Citic

警方左右同時以催淚彈包夾市民
無路可走,釀成危險

日期 2019/6/12
時間約1550-1615

註冊日期: 2017-10-10

正所謂好仔唔XX , 咁唔做都做左,咪盡本份lo, 唔好做多,即係人地冇攻擊性武器在手,就咪L 幾隻狗衝埋去打人呀,人地都冇衝突你,你full gear 5 -6 隻狗咁去打人,咪做多左lo...

所以,做人做狗自己決定啦,決定埋生仔有冇屎忽ga...

真係好crazy.

我仲係金鐘度餵蚊。

. . .

milktea913 發表於 2019-6-18 00:46
正所謂好仔唔XX , 咁唔做都做左,咪盡本份lo, 唔好做多,即係人地冇攻擊性武器在手,就咪L 幾隻狗衝埋去打 ...

唔係打人,係咬人呀XDDDD

各位和理非其實仲有好多野可以玩撚死班黑警的

註冊日期: 2012-10-16

你應該叫你男朋友有啲骨氣既就轉行,唔好戀棧份人工
我當你男朋友真係所謂清泉,身邊有班咁低質既同事,就算冇上場打柒市民都叫免費雞啦,黑社會同水貨客又唔捉,見到大陸人犯法就偷偷放走,你男朋友又唔係神仙遲早都會跟住墮落

有愛滋病未啊?

w c 發表於 2019-6-18 10:43
有愛滋病未啊?

請不要污衊愛滋病患者。

意圖造成身體嚴重傷害而射擊、企圖射擊、傷人或打人

任何人意圖使任何人受殘害、外貌毀損、成為傷殘或身體受其他形式的嚴重傷害,或意圖抗拒或防止任何人受到合法拘捕或扣留而 ——
(a)以任何方式非法及惡意傷害任何人或導致任何人身體受嚴重傷害;或
(b)向任何人射擊;或
(c)拉動扳機或以任何其他方式,企圖用上膛槍械向任何人發射,
即屬犯可循公訴程序審訊的罪行,可處終身監禁。

第212章
17.

註冊日期: 2017-3-23

樓主,我明你感受。我一路都係黃絲, 亦都反對仲用示威靜坐嘅方式, 因為上次雨傘已經證明咗用呢個方式係唔得, 要用埋其他嘅方法, 否則又係畀政府hea咗去。
但我 亦都認識唔少黃絲警察,我心入面一直都唔覺得警察係對面, 呢啲嘢都係李私煙當初搞嘅鬼, 建立「藍絲」, 撐「警察執法」( 其實呢句係最侮辱警察, 警察唯一嘅工作就係執法, 咁佢呢句即係同「 支持文員處理文件」一樣)。 示威者本身只係針對政府同政策, 被佢咁樣一搞, 令到個焦點變咗係同警察對立,造成社會分裂, 焦點亦轉移咗。 根本就係中咗極權國家 嘅一向套路。
而家前線警員畀上面咁樣擺上枱, 真係諗下可唔可以罷工, 走返喺市民入面, 一齊對抗呢個政府啦。

墳場新聞都有差唔多既文
果篇應該係個嫁左比黑警的人妻寫
而家先想變節?有冇人會信呀?樓主回應下丫?XDDDD

michaelfung2000 發表於 2019-6-18 15:41
樓主,我明你感受。我一路都係黃絲, 亦都反對仲用示威靜坐嘅方式, 因為上次雨傘已經證明咗用呢個方式係唔 ...

黃絲??直接少少叫你左膠算啦不如~~

當黑警的手臂延伸殺到埋身,你仲覺得人地被迫??
對準政府同政策??而家個政府搵黑警黎打你一身呀
叫班黑警罷工??更加唔使諗啦,佢地當中唔少,年紀同抗爭者差唔多,就算冇家室都要養老豆老母女朋友,你估佢地揀公義定係揀屋企人(甚至話揀錢都完全正常)??

佢地被人擺上枱份糧包撚埋架,你醒未呀!?

111 111 111

註冊日期: 2016-11-28

佢係有選揀權的!可以揀做返個人,亦都可以揀繼續做狗。

註冊日期: 2018-10-9

明明哩件事係政府搞出來,要警察出來做磨心。警察不應談上政治,係今次事件警察被魔鬼化,真係感到痛心。
我還相信警察,警察能繼續令香港安穩繁榮。