{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

呢度啲人成日同我講,女人唔睇重錢,咁點解我連續兩次追女失敗?

註冊日期: 2019-6-2

本身工作環境和圈子都冇女,好難識女,難得上年有街坊介紹佢個女比我識,我都諗盡辦法表現自己,不斷講我收入如何,份工如何有前景,我人工高過你身邊啲男仔等等,但條女hea住回應我,他媽的,屌高來賣
上個星期三,遇返個舊女同事,知道佢啱啱同男友分手,我就約佢食飯,我都糸佢面前表現自己,講我依家人工高過你前男友,糸準專業人士,仲show隻名牌錶比佢睇,後來送佢返屋企,一切都好順利,點知前日,佢Whatsapp我,叫我唔好再揾佢,打電話比佢,佢又唔肯聽! 我好似比佢玩左

呢度啲人成日話,啲女唔睇重錢和權力,咁點解我成日失敗?   
+ Favorite

註冊日期: 2017-3-23

你係咪有心想知自己衰乜先? 定想反證明啲女有幾衰?

註冊日期: 2019-2-12

每個人都係有唔同需要既.無論男女都想搵到理想中既令一半冇錯既.咁既然你達唔到人要求,好明顯佢地又唔係你杯茶.其實有咩問題
我好公道架.你對講錢既女人都冇好感,佢地再搵你都唔應該啋佢地啦.緣份可遇不可求,等下啦.梗有岩你人出現既

註冊日期: 2019-5-22

其他人我唔知,但老實講如果我嘗試同你去見面食飯約會,你一直向我強調你自己人工有幾高,又去比較踩低其他男仔,又show名牌錶比我睇,我會對你好反感。

註冊日期: 2019-2-12

第一次出黎了解下姐,而且你了解到對方係令你反感既人.每個人揀令一半都有要求架,你冇錯,佢冇錯.
洗乜咁扯火,冷靜啲啦.梗會有岩你架.呢個世界家家有求,好正常.香港地大把人係搵萬幾蚊個月都有老婆仔女.當然啦,都有人係希望過少奶生活吊金龜啦.覺得自己唔夠條件,咪諗下計啦.除左金錢,你用其他優點長處做賣點都加到分架.

註冊日期: 2019-6-24

出到黎一尾炫富 又不斷同其他男仔比較 感覺好唔成熟……

註冊日期: 2019-5-24

樓主,你的人工及工作前景係咪咁eye catching? 如果周街都係咁上下,你第一次見面就大開底牌係de sell 緊自己。
如果果d女仔因為你人工高過佢身邊男仔而揀你,先至証明佢地「睇重錢」,你個logic吾係好啱?!
不如大概介紹下做邊行,平時有咩興趣,甚至將你自己包裝為「寧缺勿濫」的好仔形象。我覺得適合你多d~

註冊日期: 2017-5-15

係囉, 講到自己有幾威但人地唔show你就係睇錢, 仲要錯哂咁覺得自己搵得唔夠多先冇女show
其實你係咪唔識得溝女?
對每個女仔都講同一番說話, 你講呢d野人地只會覺得你係想show off, 仲要踩埋其他人到底係咩事, 人地既朋友同ex你識咩, 有咩資格咁樣話人, 畀個第一次見既人/舊同事咁樣踩, 梗係斷聯啦

註冊日期: 2015-4-9

你失敗係你個人問題黎
你賴鳩d女貪錢只係想自己好過過少少姐
廢柴即係廢柴,冇得救的
就算有計有資源都想用響你身上

註冊日期: 2015-4-9

頭先手快,係唔想用響你身上

PS:點解手機版用safari上會冇撚左edit掣架屌你老味!

註冊日期: 2015-1-28

有錢吾一定追到女..聽您甘講..我會覺得同您一齊太辛苦

註冊日期: 2013-11-27

唔係D女仔玩你, 係你自己玩死自己

我識幾個真正有條件嘅男人, 係唔會show off自己, 反而係收收埋埋, 先同女仔做朋友, 靜觀睇下係咪自己杯茶

相反有一個條件好普通, 唔靚仔連160身高都冇, 就成日都show off自己有幾好條件, 身邊朋友個個都話佢自卑變自大, 其實勁多女仔覺得佢黑人憎, 下下都講錢, 但佢冇好似你咁仇視女人, 都算識尊重人, 所以都比佢搵到個5尺都唔夠嘅老婆

其實你咁憎女人, 又何必搵女朋友呢, 反正你都話你女朋友係雞, 咁你直接去叫雞未得囉, 所有雞都係你女朋友

呢度好多女人都同你講, 鍾意性格好你又唔信, 淨係睇你文字都感覺到你性格好差, 聽你講幾崇拜你腦細就知, 根本唔當女人係人, 係女人聽到都好憎你, 如果你女朋友知你話佢係雞, 唔洗9秒9即飛你啦, 點解唔搵個識尊重自己嘅人

你唔信呢度D女人講嘢, 你都上fb睇下自己之前個post啦, 好少一面倒連男人都話你又癈又on9, 連男人都話你影衰男人呀, 真係笑死

fb大把男人話溝女洗咩用錢, 你諗住用錢嚟溝女, 你未癈囉
失敗果2次就咁憎女人, 我都失戀過5次啦, 拍拖係一個經歷, 唔拍多幾次點知自己想要咩

註冊日期: 2016-5-9

DJ221 發表於 2019-6-25 05:57
其他人我唔知,但老實講如果我嘗試同你去見面食飯約會,你一直向我強調你自己人工有幾高,又去比較踩低其他 ...

無錯, 成日提住自己人工有幾高好Q煩

btw, 點解你會知自己人工高過人哋? 佢哋有講? 我從來唔會話俾人知自己搵幾錢, 包括屋企人同男友

註冊日期: 2016-6-8

因為呢度唔代表全世界...

註冊日期: 2017-2-16

"講我依家人工高過你前男友,糸準專業人士,仲show隻名牌錶比佢睇"

"不斷講我收入如何,份工如何有前景,我人工高過你身邊啲男仔等等
"

其實就呢兩個point 已經刻人憎到爆! 過份表現自己反而令人反感
根本您連溝女技巧都無 又係度嘈... 您唔識就去請教下交友公司啦....

再者 有錢唔係大哂 可能人地覺得您好樣衰呢.........

註冊日期: 2019-6-2

Lost Coco 發表於 2019-6-25 11:40
無錯, 成日提住自己人工有幾高好Q煩

btw, 點解你會知自己人工高過人哋? 佢哋有講? 我從來唔會話俾人知自 ...

要知道有幾難,問下條女,你啲男性朋友和你ex做咩行業,佢肯答的話,都大约估到人工範圍啦! 佢ex做普通文員,文員人工一般都冇2萬啦!

註冊日期: 2016-4-19

因為你on9囉

註冊日期: 2017-7-13

除左加油我都唔知UP MUD