{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

DEL

註冊日期: 2019-7-12

del
+ Favorite

註冊日期: 2016-7-12

又唔分段,又冇標點符號,睇到都冇心機讀啦,咁點叫人原諒你呀?

....樓主!麻煩你落番d標點符號!真係睇死人!

我見到個post係咁,未睇內容都想同你分手啦...

YYYYU 發表於 2019-7-12 12:54
又唔分段,又冇標點符號,睇到都冇心機讀啦,咁點叫人原諒你呀?

我係一個粗人 無乜文吾好意思

GaryGary 發表於 2019-7-12 13:04
....樓主!麻煩你落番d標點符號!真係睇死人!

我見到個post係咁,未睇內容都想同你分手啦...

吾識改

註冊日期: 2015-4-9

樓主咁堅決唔撚改嘛,得
冇所謂架

咁回你標題得啦
希望佢睇完都唔會原諒你,係咁

幫你改好唔好?要埋你女朋友好唔好?

非法改裝嬰兒車 發表於 2019-7-12 13:10
樓主咁堅決唔撚改嘛,得
冇所謂架

吾係我吾想改我唔知撳邊個掣

非法改裝嬰兒車 發表於 2019-7-12 13:10
樓主咁堅決唔撚改嘛,得
冇所謂架

吾係我吾想改我唔知撳邊個掣

GaryGary 發表於 2019-7-12 13:14
幫你改好唔好?要埋你女朋友好唔好?

我搵吾到個編輯修改 第一次用 佢係邊個位架請問

我係一個男仔,拍拖吾多,初戀拍左7年。7年入面,佢3次背叛左我,都識左其他人,直到最後一次,我終於接受吾到,所以分開。

分開既時候我好傷心,我一個星期就算要返工,我都飲4-5酒,因為無酒我係原住訓吾到,持續左1年半我係絕望既世界入邊遇見返一個我識左好多年既女仔,我同佢開始左一齊。係一開始既時候,我都仲未可以直接正常睡覺,因為我好怕係假既希望,但佢用愛將我由絕望嘅世界拉返上嚟!原本既我一直都覺得,人生無義意,生無可戀。

我份人係,愛情第一>家人>朋友。可能因為我同家人相處吾算太好,我同呢個女仔拍左2年半拖,而加以經面臨分手既危機,大約20日之前,我地因爲一d「小問題」嘈交,我地平時都吾會嘈交,咁耐以來今次都係第四次,我有一個壞習慣,就係我會打自己,我同佢嘈既原因其實好小事,我都只係想佢關心我多少少 我好需要佢。

最近,我失業左幾個月,我都係倚靠儲落來既錢生活,我女朋友同朋友去飲野,話我知佢會早走,但係我等到3點佢都未走,但佢聽日係要8點起身,亦冇信息話我知遲走,我內心真係好吾開心,佢腥期間佢腥信比我,話佢個朋友個男朋友好掛住我想同我玩,同佢都話好掛住我。但係我內心就諗點解你吾叫埋我去,我都好掛住你,我就開始腥信息俾佢,我話你都未玩夠,冷靜下啦我地!其實我只係口不對心,但係佢既回答係:好呀!我地冷靜下......我當下真係好心痛,我打俾佢 佢吾聽,我腥信俾佢話會去樓下等佢,我不定咁氹佢道歉,我想話我只係講笑,佢就叫我吾好,佢吾會返屋企,到最後,我等到5點就走了。

我返到屋企原全訓吾到,情緒好低落,我去左佢公司搵佢,我想佢原諒我。我係條街痞係到喊,佢叫我俾佢冷靜下,但我吾識呀!我一遇到女仔吾聽電話,吾應信息,我真係會發癲!我係佢面前打自己話係米我做得吾夠好,到最後佢係,原諒我,但係每一日都對我好冷淡,直到琴日佢同我講,我哋咁落去開心咩?但我真係吾想無左佢,我地原本約左明天見,但係前一晚,我真係接受吾到佢講既說話。我去左佢樓下等佢,佢3點同我講,佢返左屋企,但我一直都係到,直到4點 我見到佢出現,我跑出去佢捉住我!我好嬲!我又發癲打自己!因為我好嬲呀真係!我被以前果個對我做既事,呃得太多,佢對我做既野直頭係刻骨銘心......我女朋友同我講,話只係吾想我擔心先會同我講佢返左屋企,但我真係真嬲到,我吾可以吾打自己,我真係想死呀!

我地既關係,都未好返,你日日都對我好冷淡,你仲呃我!我去搵佢吾係我吾信佢,只係因為佢同我講既說話,令我覺得會失去佢......到最後我地係傾吾店既,我返左屋企,都係訓吾到,佢訓醒開始同我傾信息,佢話佢想分手,但我吾想,我用盡所有方法,想去見到,佢話叫我吾好搵佢,呢一刻我先知道我真係逼得佢太緊啦!最後我好冷靜咁同佢講,我地吾好分手,我地冷靜一下,我吾會來搵你,佢就話順其自然。

可能你地會話我放吾低以前果個當左佢係佢,其實我無,我分得清楚係2個人,只係......佢地做同一樣野,吾聽電話,同第一次呃我,我同我女朋友之間大家一直都好信任,我地無第三者,但係發生呢d問題既時候,我腦海只會出現,點解又會係咁,好似只係睇到一條路咁,就係立即去搵返佢。我吾可以安坐家中,去等,但今次......我體會到佢需要既冷靜係我要俾空間俾時間佢。但我而加真係只可以做既,煙酒不離身,睇住佢既相,訓吾到食吾到,我好想去搵佢......我好想!但係我知道佢會吾鐘意!我忍耐!但我吾知我可以忍到幾時......

有無人可以教下我點用

GaryGary 發表於 2019-7-12 13:30
我係一個男仔,拍拖吾多,初戀拍左7年。7年入面,佢3次背叛左我,都識左其他人,直到最後一次,我終於接受 ...

可吾可以教下我禁邊個制可以改 因為我用電話搵吾到

你其實真係唔適合拍拖,你太粗心大意

GaryGary 發表於 2019-7-12 13:35
你其實真係唔適合拍拖,你太粗心大意

係我吾識用咩法方去表達 成日做埋幼稚野

你對於人與人之間相處,唔係好清楚點樣去建立同維繫。

要先學識點樣控制自己既情緒。

先專心於工作,先去找新工吧。

你放手啦,處理下自己情緒,再搵返份工先啦,你咁樣死纏真係又乞人憎又恐怖。

我係條街痞係到喊,佢叫我俾佢冷靜下,但我吾識呀!我一遇到女仔吾聽電話,吾應信息,我真係會發癲!我係佢面前打自己話係米我做得吾夠好,到最後佢係,原諒我,但係每一日都對我好冷淡

佢唔係原諒你,係怕咗你咋。

我好嬲!我又發癲打自己!因為我好嬲呀真係!我被以前果個對我做既事,呃得太多,佢對我做既野直頭係刻骨銘心......我女朋友同我講,話只係吾想我擔心先會同我講佢返左屋企,但我真係真嬲到,我吾可以吾打自己,我真係想死呀!

好恐怖,成個癲佬咁,冇人會想同癲佬一齊囉。

我去搵佢吾係我吾信佢,只係因為佢同我講既說話,令我覺得會失去佢......
其實你已經失去咗佢,佢根本已經當自己同你分咗手,只係你唔肯應承,但其實分手只要一方決定咗,你唔應承都改變唔到,佢只係怕咗你呢個癲佬先由得你。

註冊日期: 2017-11-20

第一 佢唔會見到
第二 佢見到都唔會睇
第三 佢睇埋都唔會原諒你

以你而家既思維,你係唔會明我講乜。
只要聽,不要問!
1. 搵新工,比心機做好下一份工
2. 戒煙戒酒
3. 搵一樣戶外既活動學趣玩

你要執番好自己,你條女或者其他女見到先會開胃想同你一齊架。

接受玩實