{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

打印 上一主題 下一主題

肥妹就無人愛?

註冊日期: 2018-12-6

之前暑假,公司黎左幾個intern,其中一個就派左去我team做野,雖然佢係大學生,但佢個人幾成熟,對人好有禮貌好親切。我大佢六年,從來未拍過拖,之前都有暗戀過一兩個人,但因為我由細已經係肥妹,每次都係自卑未開花就放棄左。但呢個男仔好似陽光咁,每次一笑就溫暖左我個心,朝早返到公司一身汗,自已都有d唔好意思,有日佢見到就放左包貼左個笑哈哈memo 嘅Tempo係我枱面,又有次呀頭無啦啦lunch後叫我去幾條街買Starbucks 返黎for一陣d老闆開會,個intern就主動走過黎,話出面咁曬,佢幫我去買啦,仲有好多好多⋯⋯
佢係我人生第一個想要去勇敢表白嘅男仔,所以我就鼓起勇氣係佢last day Whatsapp 同左佢講左⋯⋯
其實我都預左未必得,始終佢都仲細係學生,周圍一定好多後生靚女同學,點會揀我呢個肥妹姐姐⋯⋯但佢竟然答左句「對唔住⋯我一直都係當你係一個親切嘅胖姨姨⋯」
我係大過佢但我都係二十中⋯⋯因為我肥所以似姨姨?
暑假之後又回復返正常公司生活,但我個心好似缺左一角咁⋯⋯呢d係咪叫失戀⋯⋯究竟點先會有人愛我⋯⋯
+ Favorite

註冊日期: 2015-4-9

肥姨姨......

WTS表白,得啦冇野啦,你繼續A0算了~~

註冊日期: 2019-9-27

我覺得啦 肥都會有人愛嘅
五好睇得咁慘啦
其實無必咁介意 只要心地好
會有人識欣賞你咖
不過我覺得為健康著想
要減下肥 尤其係女人
女人特別多病痛
減肥系睇決心 五會話減五到的
辛苦系辛苦 但慢慢睇到成果
俾自信自然返返黎 又健康啲

註冊日期: 2019-5-20

加油呀! 一定有欣賞你的人

註冊日期: 2017-11-20

註冊日期: 2017-10-10

祝你肥瘦都冇人要!完。

真係無論夏天定冬天都要賣減肥廣告ga wo...要減肥就必定要做運動,食左幾多就要消耗返幾多,世上冇唔辛苦ge事!

註冊日期: 2019-5-24

樓主,妳好,肥妹都可以是甜美可愛的,但如果咁後生就似姨姨,就要諗吓計改善。

我也見過婚都未結的女,人家不是問她有沒有小孩,而是問有幾多個小孩... 本人明明結婚多年,但很多人以為我是單身(似剩女?!)

所以不關乎美醜肥瘦,是一個給人家的感覺,希望妳努力追求自己的幸福~

註冊日期: 2018-8-4

你確定呢個唔係Tempo廣告XD?
btw 你咁介懷人地話你肥,你有冇諗過減肥?

註冊日期: 2015-9-9

努力為自己減肥 人都健康啲,靚只係順帶的!加油!

happytreefdd 發表於 2019-10-22 22:18

我認真架⋯我天生身體有d毛病,做唔到劇烈運動⋯⋯

*Fish* 發表於 2019-10-22 20:39
樓主,妳好,肥妹都可以是甜美可愛的,但如果咁後生就似姨姨,就要諗吓計改善。

我也見過婚都未結的女,人 ...

多謝你的鼓勵

註冊日期: 2015-10-18

肥就去減

註冊日期: 2016-4-24

甘你又諗多左( ̄◇ ̄;)

註冊日期: 2019-10-26

水樽蓋 發表於 2019-10-23 09:30

運動係重要,
但飲食配合適量運動先叫做健康減脂。
推介你睇杜汶X有個真人show 好勵志
你天生身體唔好就更加要重視健康,
唔好俾藉口自己。
20歲中依家開始都未遲,身體係自己
終有一日返工唔使滿頭大汗??

註冊日期: 2016-5-2

眼見有很多肥妹有男朋友
有些還要幾好條件

註冊日期: 2018-5-29

加油呀

註冊日期: 2018-8-3

水樽蓋 發表於 2019-10-23 21:31
我認真架⋯我天生身體有d毛病,做唔到劇烈運動⋯⋯

既然你知道係邊度跌倒 就係邊度起翻身啦!你有冇試過d醫學瘦身呀?我做個間幾好架,介紹俾你,你自己search樊X麗自己了解多d 啦~唔洗做運動都可以溶脂,佢係用hifu原理,溶解完d脂肪會經淋巴分解代謝再排出體外,輕輕鬆鬆就可以瘦身!之前我生完二寶之後老公知我無時間做運動,俾錢我去join療程。做完直接返屋企就得,完全唔影響生活同社交。

註冊日期: 2015-3-16

我由細到大都肥,堅係170bls 嗰隻,但都有拖拍仲結埋婚,你太自悲了,但確實外在係俾人第一印象,學下化少少妝已經好唔同,你自我放棄就乜都冇

註冊日期: 2016-2-29

水樽蓋 發表於 2019-10-21 06:05
之前暑假,公司黎左幾個intern,其中一個就派左去我team做野,雖然佢係大學生,但佢個人幾成熟,對人好有禮貌好親切。我大佢六年,從來未拍過拖,之前都有暗戀過一兩個人,但因為我由細已經係肥妹,每次都係自卑未開花就放棄左。但呢個男仔好似陽光咁,每次一笑就溫暖左我個心,朝早返到公司一身汗,自已都有d唔好意思,有日佢見到就放左包貼左個笑哈哈memo 嘅Tempo係我枱面,又有次呀頭無啦啦lunch後叫我去幾條街買Starbucks 返黎for一陣d老闆開會,個intern就主動走過黎,話出面咁曬,佢幫我去買啦,仲有好多好多⋯⋯
佢係我人生第一個想要去勇敢表白嘅男仔,所以我就鼓起勇氣係佢last day Whatsapp 同左佢講左⋯⋯
其實我都預左未必得,始終佢都仲細係學生,周圍一定好多後生靚女同學,點會揀我呢個肥妹姐姐⋯⋯但佢竟然答左句「對唔住⋯我一直都係當你係一個親切嘅胖姨姨⋯」
我係大過佢但我都係二十中⋯⋯因為我肥所以似姨姨?
暑假之後又回復返正常公司生活,但我個心好似缺左一角咁⋯⋯呢d係咪叫失戀⋯⋯究竟點先會有人愛我⋯⋯

唔好諗到太灰,我都肥嫁,仲大過你。但我嚟緊10號就結婚喇!
自細我都係成日比人話我肥,最高峰時期去到191磅,163cm高。但睇返過去,其實我都會有好多人叫我減,叫我做呢樣做嗰樣。有啲人基因係比較瘦或容易減啲,但我自己就係骨架大又難減。
但你記住,你嘅生命係你嘅,要點樣活係由你自己去決定!如果你唔識得去愛自己同欣賞自己,你又點樣令人哋去睇到你可愛嘅一面呢?
我以前試過好多方法去減都唔成功,做運動每個人反應唔一樣,毒素積聚又會令你新陳代謝減慢,太多太多。
傻妹,最重要嘅係你要識得點愛自己呀!加油!

註冊日期: 2019-5-4

做唔到劇烈運動可以做下啲輕量運動 平時早啲落車行多個站都得 減肥70%係飲食 唔好比太多藉口自己 大家一齊努力??