{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我相信我bf愛我⋯⋯但心情好複雜

註冊日期: 2019-1-10

我同宜家bf一齊左1年,大家同一間大學,感情都叫穩定,我bf係世界仔,好多男女性朋友,佢會成日同fd出去但都會抽好多時間陪我。
咁佢有個女性朋友A,都幾靚女,係佢多年朋友,我初初都冇乜為意A,直至我同bf一齊一個月紀念個陣,我bf話A想約佢2個人去泰國玩(個陣A有bf),當然我bf拒絕左A,我bf同我係一齊前亦冇同A去過旅行。
之後多幾個月A同bf散左,就成日搵我bf哭訴,要討秀秀⋯又搵我bf出去飲酒,我bf都識做,唔想我唔開心所以最少有多個朋友係度先會出去⋯⋯有次我同bf去日本旅行,我地返到酒店無耐A又打俾我bf係度喊,我bf就係度不停哄佢⋯傾到我話瞓先收線⋯我心好難受,我明我bf好難做⋯但A都有其他朋友架?佢明知我地去緊旅行,係我地2個開心日本trip,佢又要打黎霸住我同bf嘅二人時間⋯⋯
我知我bf真係好愛我,但A又係佢多年朋友⋯⋯
唔多唔少我會有d自卑⋯⋯我無A咁靚,皮膚差就算化左妝都會見到粒粒毛孔⋯⋯
如果A真係伸出魔爪我冇信心鬥得過佢⋯⋯唉⋯⋯
+ Favorite

註冊日期: 2018-8-24

你應該好似你bf咁, 識多d朋友, 現在你bf就是你的一切, 佢呢?  分比你有幾多, 你心裡有數啦

註冊日期: 2017-10-10

你唔係對自己冇信心,係對你男友冇信心啫⋯你覺得佢係唔專一ge人,有女就會攪,所以你至會咁怕佢聯絡個女性朋友啫⋯

人地伸出魔爪? 其實你自己係咪冇咩朋友? 係咪唔會有朋友打比你哭訴? 點解樓主會咁涼薄?

註冊日期: 2018-10-31

另一半係隔離都講電話講咁耐,仲要係女仔...係我都嬲啦~
毛孔勤力D做保養就無事啦~

註冊日期: 2016-10-5

最緊要你bf識做同人講清楚, 但佢好似差D 應該同異性保持距離

註冊日期: 2017-10-10

我又分享下我經歷,讀書時我都有熟的男性朋友,但一定冇可能曖昧果種,我有事都會打比佢,其實如大家係成熟處理所有事的,男方唔係逃避唔搵女性朋友,而係會介紹女朋友比朋友認識⋯
如果果個係真朋友,就會好容易接受個男仔永遠帶住女朋友出席聚會,我就會好接受朋友的女朋友,仲會同佢做埋朋友⋯

女方另一樣,會愛屋及烏,如果我有事,佢女朋友都會好擔心,仲有好多野會幫我諗辦法解決,始終有d 野係女仔至明白女仔⋯
雖然果對朋友畢業後都分左手,但我依然同佢兩人都分別好friend。

其實個世界唔係男人就女人,做朋友唔一定有野有曖昧有企圖⋯如下下覺得個男人身體所有女人都係妖女,都係想伸手搶條仔,咁做人都幾辛苦,唔單只自己辛苦,另一半都會覺得辛苦⋯

對自己有自信之餘,都要對另一半有信心,講到尾,如個男人咁易比人搶走,你早d 知好過遲d 知啦⋯呢類人送比你都唔要啦⋯

註冊日期: 2015-8-22

你好自卑

註冊日期: 2018-9-25

你好可悲

註冊日期: 2016-1-31

sis唔洗咁灰wo,你都話知道你男朋友係愛你,同佢都有顧及你感受,盡量平衡於你同好朋友之間la...我覺得你應該坦誠你ge感覺俾佢知,佢係重視你ge應該會做d野保護你ge!

註冊日期: 2014-5-5

你男朋友鍾意你 你一定有過人之處 唔好睇低自己

註冊日期: 2018-11-7

不要自卑

註冊日期: 2019-10-15

同呢d男仔一齊好辛苦

註冊日期: 2015-11-19

樓主你先係正印, 打正旗號, 我覺得你預期要驚啲未發生嘅, 你應該要更加建立你嘅自信心!皮膚差又唔係無得救嘅~去做皮秒激光,收細毛孔咪得, 增強皮膚彈性

註冊日期: 2019-1-12

出前一KISS 發表於 2019-11-25 21:42
樓主你先係正印, 打正旗號, 我覺得你預期要驚啲未發生嘅, 你應該要更加建立你嘅自信心!皮膚差又唔係無得救嘅~去做皮秒激光,收細毛孔咪得, 增強皮膚彈性

要增值自己

註冊日期: 2019-11-26

話你聽,條女一定有問題,有d人就係鍾意顯示自己係人地男朋友心目中重要d,或者佢一直等緊一個機會搵位攝。Sis, 唔好對自己咁無信心,搶得走既都唔係你既,加油!

註冊日期: 2011-3-7

sis本身識吾識個女仔,或者用下女性角度陪佢傾計,bf會覺得好大體之餘俾個女仔知你同bf都關心佢

註冊日期: 2019-6-21

其實樓主同男朋友拍咗一年拖,
而你男朋友已經盡量抽時間陪你,點解仲要不滿?
係咪要佢身邊零女性朋友先代表對你一心一意?依家你喺度所講既嘢比佢知道應該好失望喇,你對佢咁冇信心...
講返你呢個情況:
第一,你唔知佢地既交情係點,如果係單純以訴苦既心態搵你男朋友,問題真係咁嚴重要宣示主權?你話阻住你地去日本旅行,咁除咗果個時間聽呢個電話之外,
你地冇好sweet 既二人相處時間周圍去玩既咩?
你覺得佢做呢件事唔顧你感受,咁你知道呢件事又有冇問下佢情況係點想了解多啲呢?
會唔會你表現到連佢既朋友都好關心,比佢feel到一種好大方好體貼既感覺;好過喺度怨自己唔夠人地靚,皮膚唔夠人地好,擔驚受怕比人搶走既自悲心態呢?
其實一定係互相都有某啲吸引對方既特質咁先可以一齊;
但”過份懷疑”亦可以輕易摧毁一段關係。

註冊日期: 2015-4-26

個A好有問題,擺明想進攻你男朋友

註冊日期: 2019-5-24

樓主對的,所謂森林法則,其他進激的女人係會伸出魔爪,咁就算妳靚到不得了,50歲時有個30歲美女伸出魔爪,鬥靚點都冇得fight 架喎。
所以吾可以淨係靠樣子,妳的性格,氣質高貴與否,等等都係妳的吸引力~

註冊日期: 2019-1-10

yinglam0623 發表於 2019-11-22 14:48
另一半係隔離都講電話講咁耐,仲要係女仔...係我都嬲啦~
毛孔勤力D做保養就無事啦~ ...

都真係好難唔嬲