{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

唉,好煩。分唔分手好

註冊日期: 2019-11-27

我同我男友拍拖2年,話耐又唔系耐。但慢慢都睇到佢好安於現狀,好中意睇明星同去旅行。成日話老豆有樓唔洗諗咁多,佢都差唔多30歲啦。冇點存過錢
有時佢想解決生理問題但我又唔想要佢就會系我訓覺個時做。醒左鬧完佢佢就話冇下次,但都系信唔過。都唔只一次啦。有時叫佢做好安全措施佢就成日都講有左未生囉老豆佢地會幫手養架啦。我先22又唔想咁快只有自己食事後藥。一嬲就話冇下次,下次唔會
佢30歲人我系佢第1個女朋友,佢好寵我就我,但叫佢諗將來就冇野好講
同佢講分手都講左2次,但我都系心軟。佢喊住同我講「呀b你唔要我啦我會改架我真系會改比d時間我」我真系好心痛
身邊的朋友家人都比意見我,話分手啦冇結果架。佢都冇d責任下下都話有左未生囉,一個二個都怕我有事
我由細到大都冇人寵過我呵護我,當我擁有的時候又唔想放手。但再咁落去有冇結果呢?
我同佢父母觀念又唔同,成日叫我存數開聯名戶口。我屋企有個90歲的嫲嫲,58歲的父親同一個8歲姨甥仔要養。我的錢大部分都用系屋企,但系佢地眼中我就系大洗。
我同我男友講拍住拖先囉,等覺得有咁的經濟能力先結婚囉。佢同佢媽講完再同我講「我媽話唔結婚重好到時唔洗分身家」
大家比d意見我啦,如果男友泥講系幾好的但老公泥講我就睇唔到未來
我要點樣做
+ Favorite

註冊日期: 2016-7-12

唔做安全措施夾硬唻真係好離譜!
你22歲咁後生,見唔對路就閃啦。

仲有,既然keep住有性行為,唔該日日食避孕藥啦(不過唔好畀佢知),事後藥好傷身。

註冊日期: 2017-10-10

其實你自己客觀咁諗都覺得要分,而你身邊大部分人都叫左你分,但如你自己都唔決心行出第一步,就算呢度每個網友都叫你分,你睇完d po 咪又係唔會分⋯

在你訓覺時攪你,同強姦有咩分別? 好唔尊重,當你雞呀? 佢自己又係狗公呀? 一有需要就要攪,唔識打飛機ga?

佢都成30 歲人,你覺得佢咁ge性格會改咩? 你先得果22 歲,唔係咁細個就幫人教仔下麻? 況且一個人成30 年都唔多有家教,你出手就會教到咩?
佢家人又係有病,自己管唔到個仔儲錢,反而管你⋯開聯名戶口做咩? 方便比佢個仔拿你d 錢來追星去旅行? 仲以為好多身家比個仔分⋯比著我,知道自己個仔廢就唔會咁大聲⋯

一個女人出嫁,唔單只嫁個男人,仲係嫁埋佢男家,佢成家都冇腦又冇家教,你嫁左一定後悔⋯

其實你得果22 歲,你估你冇左呢個後,真係會咁難搵返個對你好ge男人咩?我怕你到時揀都揀到手軟呀⋯
你跟本係浪費左呢兩年時間去幫人教仔,你仲諗咁多,怕將來搵唔返? 講真,呢件30 歲追星男,我可以話你聽已經係極品,你下一個差極都唔會夠呢個差⋯⋯只係你鬼迷心竅,以為呢個已經叫最好⋯⋯

同意,事後藥好傷身,你要食就食避孕藥。
亦同意唔好比佢知,因為佢知你食藥後就會套都唔想用⋯用套係男方責任,唔係你食左藥就唔需要用⋯

事後藥重系佢睇住我買睇住我食,把口就系咁就下次唔會
我睇泥真系要狼心一d
多謝各位比意見,我真系迷左落去?

Eva1209 發表於 2019-11-27 15:27
事後藥重系佢睇住我買睇住我食,把口就系咁就下次唔會
我睇泥真系要狼心一d
多謝各位比意見,我真系迷左落 ...

我會盡快解決,唔該晒

你迷左落去唔奇丫,當局者迷係人都會,但當過後再回想返,你就會覺得自己當年好傻⋯
我們都是這樣長大的!

我同佢講左分手同原因
佢都回左我
我依家個心重系好痛

分手痛一陣好快冇事,唔好心軟,再一齊只會浪費你更多時間心機。

註冊日期: 2016-10-5

分得, 對你咁冇責任

註冊日期: 2017-8-23

長痛不如短痛 ,咁不負責 只顧自己,送都唔要

註冊日期: 2015-10-26

講得咁口爽, 到你有左佢就會叫你落左去

咪衰心軟呀!條仔得把口之麻,用把口比頭家你呀?係真係聽你講ge,就唔會30 歲人仲咁廢啦⋯咪再浪費自己時間⋯

你記住,佢唔係「男友來講係幾好,老公來講睇唔到未來」,係跟本男友來講佢都唔好⋯難聽d 講,可能你以前食慣屎,比舊朱古力味ge屎你,你至會覺得「算係幾好」,跟本本質都係舊屎,點解你唔求進步去搵件擺得落口ge 至去食呢?
記住!唔好再理呢舊朱古力味屎,去搵件真正ge 甜品至好擺入口!

註冊日期: 2019-11-24

你仲後生喎 好急住結婚咩? 你先22歲 正常都應該係大學都未畢業嘅年齡 男朋友識寵你又對你幾好 你真係忍心分手咩?叫你分手你又做到咩 ?你咪再睇定啲先囉 安全措施嗰方面你叫佢學識尊重你意見 吾係一味為左自己爽 而吾顧你感受

註冊日期: 2016-5-9

睇到你話佢趁你瞓著覺時搞你真係覺得佢痴L線, 當你係人肉Mary呀?

註冊日期: 2019-5-24

好得人驚,搞到好似童養媳咁,佢阿爸阿媽縱到個仔30歲好似13歲咁...
決定左就向前看罷啦~

註冊日期: 2018-9-30

成個二世早既性格咁!
你同佢一齊都好辛苦姐

註冊日期: 2019-9-16

我屋企有個90歲的嫲嫲,58歲的父親同一個8歲姨甥仔要養
得你一個?

註冊日期: 2015-5-26

有個咁既男朋友都仲可能有得改,有個咁既媽,第時做你奶奶一定死得好慘