{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

感情問題求救

註冊日期: 2020-1-13

最近第一次同男朋友出遊,甘都預左會有機會 xxx(系處 btw)。我去之前都深思熟慮過,最後決定俾第一次佢,所以去前同佢講左話可以(自己開口其實覺得好樣衰唉)。跟住旅行第一晚前戲做哂,準備做啦,甘我點樣都有 d 緊張同驚既,有 d 怕醜就搵張被遮下樣,嗌左幾句“唔要”甘,點知等左一陣對方都無動作,淨系聽到 d 奇怪聲。後來好似開始有行動啦,甘我無著衫有 D 凍,氣氛又尷尬,唯有嘈下話唔做啦呢樣個樣甘,佢埋黎就避開(我以為男仔鍾意欲擒故縱,原來唔係 lol )。嘈左5分鐘倒佢突然間聽左話做唔落去,話覺得我未 ready, 話我唔清楚自己做緊 mud, 未準備好唔使刻意討好佢,同佢講定話可以做,仲話我緊張既同時其實佢都係第一次都好緊張,話我要為佢著想下,唔好以為男人想黎就黎,例如佢頭先第一次戴套戴左三次先得,好困難,宜家我又未 ready, 搞到佢軟翻,又話我唔使強迫自己,諗清楚先好真係去下一步。我越聽越尷尬,越委屈,聽下聽下聽到覺得真係自己問題甘。但係事後回想,我好困擾。我真係好努力下定決心同佢講可以做,仲要女仔主動出聲,我自問都好勇敢下,只係到做個一刻有 d 驚jeh, 其實如果佢當時真係同我做左,我完全唔會怪佢,亦唔會後悔。我唔明點解佢要甘,其實佢對我係咪真係無慾望。我覺得好委屈又好無奈,我無經驗,meh 都唔識,系床上緊張下,expect 佢lead 我都唔係好過分 jeh? 佢講到佢都係第一次所以同我一樣 Meh 都唔識,但係如果真心想做唔係應該一早準備過meh? 戴三次都失敗仲要同我講話原來個套要唔知點拉開擴張完先戴到,我聽完黑人問號,我唔肯定點戴但係都覺得無可能系甘 lol 其實佢係咪搵緊藉口唔想同我做,我好混亂
+ Favorite

註冊日期: 2010-12-5

佢都係第一次乜唔識你想佢點? 你同佢講唔要佢停係尊重你,  
你話唔要又避開咁, 佢點知真係做左你會唔會告佢強姦?
而且你仲要嘈佢, 咩心情都冇晒啦仲點做落去?

註冊日期: 2015-4-9

雙方都第一次,又出事
呢個唔好的回憶睇怕都幾難忘XDDDD

註冊日期: 2018-3-12

人地都第一次 有咩好委屈?我諗佢都好委屈 你驚 佢唔驚咩...

註冊日期: 2015-8-22

樓主cheap爆,送都無人要。

註冊日期: 2016-7-12

我覺得好委屈又好無奈,我無經驗,meh 都唔識,系床上緊張下,expect 佢lead 我都唔係好過分 jeh?

佢都冇無經驗,你真係唔應該expect 佢lead 你。

註冊日期: 2019-6-23

唔係藉口囉,跟本你地兩個都第一次唔識。互相體諒,下次會更好

註冊日期: 2016-10-5

其實你地兩個都好緊張咪下次先囉,

註冊日期: 2014-10-15

千祈唔好比佢!

註冊日期: 2011-3-7

你話得之後又唔得,人地都係尊重你啫。慾拒還迎都要適可而止囉,我係男人都俾你搞到冇引啦

註冊日期: 2014-5-5

其實你都要體諒下你男朋友都係第一次,冇經驗,佢又點lead你
你地都係第一次,如果你想做,可以鼓勵下佢,俾啲正面反應,或者幫佢戴套,你嘅行為好discouraging

註冊日期: 2017-8-23

做愛要下定決定、要同佢講、要好勇敢下...其實你唔想咁快咪接受自己未準備好,點解要強迫自己下決心?
你咁樣真係幾cheap  唔識珍惜自己
另外,真係唔明點解你會對男朋友有「如果真心想做唔係一早準備過meh?」既想法??唔通人地同你去旅行就只係一心想同你上床?!所以事前就要不斷做研究?
你都識講你第一次,咩都唔識,唔通人地就因為男仔,所以第一次應該咩都識? 將心比己!

註冊日期: 2020-1-16

對一個未搞過嘅男人,帶咗3次先成功,其實都已經會軟晒,無mood,你仲要一時一樣,仲要靜係諗自己感受

214214 發表於 2020-1-14 17:42
其實你地兩個都好緊張咪下次先囉,

唔好咁介懷啦, 個個都唔係第一次就成功

你唔好搞到自己cheap晒就真, 有幾多重係處呀, 你好好珍惜

註冊日期: 2016-11-20

其實唔好話第一次有sex .只要好耐冇做,男仔都會好緊張。除非佢係勁sexually active 係女都可做,否則男性一般都會擔人兩樣野(1)女仔係咪真係願意 ,特別女仔係處,有些男生會擔心女仔半推半就/口講願意心裡委屈嘅,他日後悔怪責自己。呢個「責任」係唔可以輕視。
(2)佢地都會擔心自己「唔得」即係「扯唔起」「射唔出」「好快軟」,因為普遍男性都會覺得自己在性能力方面唔可以「唔得」,而在第一次,如果自己唔得/表現到唔識咁,會好醜。所以佢心裡面嘅憂慮係都幾影響。

社會上教女仔唔好太主動,要「欲拒還迎」口裡要說不,當大家有一定基礎、在性事上溝通充足,「拒欲還迎」可以係調情,引法對方佔有你。但如果係初初發掘性方面嘅經歷,清晰嘅溝通係更重要,你嘅「欲擒故縱」佢可能真係get 到你唔太想」「半推半就l」有一些男仔會咁諗,佢如果唔太願意,但我繼續落去,同強姦有咩分別、或同死魚做我不如打飛機。
所以你地要喺性方面多作正面溝通,同埋如果有一次,要預左緊張有機會令佢快射快軟,咁都好正常,不要講話「下,咁快嘅」「下射左喇」,咁樣會好影響佢日後嘅性心理,可能會產生performance anxiety ...
而你都要有心裡準備,唔係個個第一次都會「插入成功」,因為女仔身體都唔會啪個制就完全ready ...
成功性愛不在於有冇插入、有冇射精、有冇高潮。成功嘅定義係雙方enjoy 過種,享受親密感。
Sorry我知我好長氣,我係性教育社工,性治療師,有咩問題/分享可以
Tg:heymisswow
Ig:heymisswow
Facebook page : Miss WoW

註冊日期: 2016-9-7

順其自然啦

註冊日期: 2018-5-7

男的都有他們自己煩惱

註冊日期: 2019-10-23

大家互相體諒下啦

註冊日期: 2020-1-21

唔洗諗咁多 大家都緊張姐 同埋有d人好睇重有冇氣氛 見到條女妞妞令令 真係會冇乜mood