{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我老婆特然話要私隱

註冊日期: 2020-3-27

我老婆早幾個月開始就把自己的電子產品set晒password唔比我睇,佢話要私隱,我己覺得一定有問題。
直至上星期佢話約左朋友食飯飲野,當晚我用iphone查到佢最後的位置停留係一間酒店,而附近只有學校沒有其他,我就即打比佢問佢係邊,佢仲係度講大話話係邊度飲緊野,叫佢開視像同其他咩都唔肯,分明講大話。
零晨四點幾返到話同人傾計,但佢電話裏面啲嘢已一早刪除晒,仲要話我諗多左,話我證明唔到佢出軌, 佢亦證明唔到佢嗰度做緊啲乜。 而家更一問去邊同邊個去就發脾氣,而家就係處於『 我知道你在說謊,你知道我知道你在說謊』既狀態。
因為我們有兩個小朋友仲很少年紀,唔想有最壞既結果。
想各位弟兄姊妹 來分析下我老婆究竟有冇問題。
+ Favorite

註冊日期: 2015-4-9

佢出軌,你都可以
你可以玩得比佢更勁,至於你的化骨龍s,多d交俾佢照顧啦XDDDD

PS:果然是個用家
而用家好多時都係廢物,亦睇唔到你憑咩可以例外

註冊日期: 2017-10-10

你寫出來的文字,每一行都寫到佢係真係有問題,仲需要人分析咩?

你應該諗下仲有咩蛛絲馬跡,同埋唔好打草驚蛇,你質問佢佢會答咩? 點解你唔靜觀其變,等佢鬆懈,你就可以搵到證據。

註冊日期: 2019-5-24

樓主,你的小朋友仲好細,咁你諗住忍到佢哋18歲?吾想有最壞結果,都要準備下安排下。

註冊日期: 2019-7-8

你老婆做埋D野, 係人都知佢講大話, 也好肯定你老婆有另一件

註冊日期: 2015-8-22

既然大家都心裡有數,不如攤開黎講。细路仔响一個唔和諧的家庭長大比單親更差。

註冊日期: 2019-12-30

一段關係失去信任仲有咩意思?

註冊日期: 2018-10-25

都沒辦法, 要接受現實

註冊日期: 2015-9-24

接受現實,理性去面對日後問題,唔好傷害到小朋友。

註冊日期: 2009-8-20

我見有人話要證據,你既然唔想離婚,請問要證據黎做乜??純粹想自己hurt盡啲???
佢做到咁就係擺明「你吹我唔脹,我係出去玩呀」,所謂證據完全多餘;

你諗下你後面條路想點行好過:
1. 各有各玩(你問我就覺得害左啲細路架姐,到時啲細路一樣會心態扭曲,一樣會係玩家,唔會對感情認真)
2. 由佢玩,等佢回頭,最被動架喇,你自己要忍之餘,仲要諗埋啲細路,但
啲細路有眼見,唔好以為佢哋唔知;
3. 離婚,你諗都唔好諗佢會顧念啲細路,佢咁玩法擺明唔要啲細路,你預左離婚後自己湊~

你如果仲覺得佢有得救,咪同佢坐低傾下,坦白啲,話佢知隱瞞黎都無乜意思,問佢想點,諗住玩幾耐?係咪想離婚?佢唔想離婚佢一定會扮下野(例如準時交人、你提離婚佢會驚之類),如果佢驚都唔驚嘅,你死心啦,佢就算今次同呢個散咗,轉頭又換過條仔,無謂浪費大家時間,離婚算啦⋯⋯
佢唔想離嘅,你咪叫佢斬纜囉,咁你段婚姻至少保得住一段時間嘅~
如果你連問佢係咪想離婚都唔敢,咁sorry,我唔識教你,你連「大」佢你都唔敢,你憑咩同佢講數呀?你忍左佢算啦~~
我自己都已婚亦有個幼稚園小朋友,但我如果知我老公出軌我唔會咁軟弱,俾我發現都唔肯斬纜?咁佢係連基本尊重都冇,唔離婚我係對唔住我自己!
Btw如果有意離婚,咁證據就一定要搵,你最好知佢去開邊度開房之類,搵人影相,要影到佢地搞野(最好高清無格仔4仔咁,因為咁樣上到法庭先算通姦,無插入都唔算數架下),咁上到法庭你都可以一蚊都唔駛俾佢,子女撫養權一定會歸你!否則佢攞到子女撫養權(佢無工作而你工作忙,佢就好易攞到撫養權),你就算無贍養費俾佢本人,佢都可以攞到你俾仔女嘅贍養費,到時啲錢佢咪又係攞黎溝仔~
(講左咁耐,我超覺得你老婆係大陸女人,好少香港女人唔顧自己啲細路!)

~bubo~ 發表於 2020-4-1 16:36
我見有人話要證據,你既然唔想離婚,請問要證據黎做乜??純粹想自己hurt盡啲???
佢做到咁就係擺明「你 ...

香港女人

~bubo~ 發表於 2020-4-1 16:36
佢做到咁就係擺明「你 ...

我老婆好想離婚, 問我點解唔可以和平分開,一人一個小朋友,最多唔使我畀贍養費, 佢好怕我同佢打官司,可能佢有個呢排幾出名既老豆。

註冊日期: 2016-12-29

帽唔怕戴最緊要除得快,你面對現實啦,佢話証明唔到,過來人話俾你知唔需要証據,佢既表現已經講明一切。

註冊日期: 2020-3-31

非法改裝嬰兒車 發表於 2020-3-27 16:59
佢出軌,你都可以
你可以玩得比佢更勁,至於你的化骨龍s,多d交俾佢照顧啦XDDDD

佢出軌,你都可以
講得好, 以其人之道還治其人之身

註冊日期: 2017-7-9

不如你找私家偵探跟佢找証據
佢咁不負責任,小朋友跟住佢都不會快樂

註冊日期: 2018-1-27

既然你老婆想同你離婚咪放佢走囉,何必咁執著

ting3e 發表於 2020-4-2 12:38
既然你老婆想同你離婚咪放佢走囉,何必咁執著

其實外父母講嘢都好賤格, 話管唔到老婆就好理自己老婆出去玩同邊個玩,咁樣教女都得既

註冊日期: 2016-7-12

德士古 發表於 2020-4-1 16:56
我老婆好想離婚, 問我點解唔可以和平分開,一人一個小朋友,最多唔使我畀贍養費, 佢好怕我同佢打官司, ...

佢都講到咁,你何解唔肯離婚?

註冊日期: 2016-12-29

德士古 發表於 2020-4-2 14:11
其實外父母講嘢都好賤格, 話管唔到老婆就好理自己老婆出去玩同邊個玩,咁樣教女都得既 ...

搵過第二條囡啦,你老婆唔啱做老婆。做情婦啱啲,係唔到同佢反面,男人輸俾女人既就係面,你而家忍佢,nice to 佢,自己又喺出面搵其他女人,拖住佢唔離婚,一直挾喺佢同個情夫中間,令到佢地開唔到花結果,久唔久就send 啲曖昧message 俾佢,等個姦夫一直心裡有刺,同佢攬炒啦,小朋友無辜既,好好養育佢地成人,同啲仔囡講唔好多佢老母做一個不負責任既人,加油啦,知道你好tough 架喇。

XXXzzz 發表於 2020-4-2 15:28
搵過第二條囡啦,你老婆唔啱做老婆。做情婦啱啲,係唔到同佢反面,男人輸俾女人既就係面,你而家忍佢,ni ...

我就係唔係好明點解外父外母會咁放縱自己個女做咩都冇所謂, 佢哋表面就係做慈善做好人, 但係背後就唔肯教女, 人前人後一個樣。