{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男人最鍾意講後悔? (補充前男友們資料)

註冊日期: 2020-4-6

最近有3個Ex不約而同主動咁搵返我,同我講後悔 、話以前做得唔夠好 (最少5年前)
莫非男人真係咁鍾意玩後悔?
有一個當初分開分得好難睇,俾我Block Whatsapp/ FB
但係佢最近半年不斷用唔同方法搵我,Eg telegram (因為近年先用) ,
仲俾我見到連Payme 都要add我,係咪真係有重要說話要講?

btw 我而家有個好好,好穩定男友,唔想同以前有任何來往

我要點做?

男人搵 Ex 有咩心態? 明知我有男朋友

補充多D資料
見到有人話 Block 就得,仲有咩好擔心? 覺得自己好受歡迎?
本人要鄭重澄清一下,我十二萬分肯定自己唔係一個女神/靚女,但樣貌正常
但我係一個跟得女友,會煮飯,會關心男友,會準備好多自製、心意禮物
可能係咁... 人地話男人太有安全感反而唔會鍚你

介紹一下3位人兄

A君:當初明知佢追唔到第二個,先走來追我。但我覺得佢好好、好夾,所以就一齊,我係佢初戀。但係最後都係幾個月內被分手,佢話:「接受唔到自己個女朋友有咁多異性朋友。」仲話我一定會搵過第二個,遲早都會分手。其實我無咩朋友....男仔朋友都係得2個,唔係好多掛? 我追返佢幾次,都再分
之後,佢同一個好多男仔Fd d 既女仔拍拖幾年,之後分手,再搵我

A君話,我係佢初戀,覺得個陣令我傷心,好對唔住。仲話當初係有另一個女仔同佢講,話我有第二個,所以先會分手
A君同佢女朋友一齊個陣,曾經係我失戀既時候,Whatsapp  我,問我過得開唔開心

B君:被分手幾次後,遇到 B 君,係一個大我幾年既人,成熟,處事冷靜,個人比較冷淡
可能係咁... 好快就無咩計傾,無講過就分咗手,咁都唔算係佢飛我既...?
佢最近突然 SD 好長msg俾我,話有D 後悔,唔明點解當初會咁
我都答唔到,可能大家都太細

C君:Payme  男,人渣
佢拍過無數次拖,仲試過叫人落仔,放人裸照上網 (佢同我講,唔順佢意無好下場)
我識咗之後先知,不過一齊時間好短,就分開左啦 (我無任何裸照係佢手)
佢係恐怖情人,要控制你鐘意食既野、你做既每一個決定
我當時覺得好有問題,不過覺得佢好可憐,要體諒環境令佢變成咁
可能佢又唔甘心我咁易就放手,分手後期不斷搵我、屋企附近等我
而家過幾年又用唔同既 APP搵我,我有d 驚...
驚有一日會係屋企樓下見到佢....

多謝有心機睇既人,

睇完你地會發現....

我無帶眼識人.....不過吸取教訓,我而家有一個一齊幾年、好穩定既男友=]

如果你地有與興趣聽我講其他拍拖經歷,我可以再開 POST

+ Favorite

註冊日期: 2017-10-10

可能呢排work from home 比較得閒,咪R 下ex 有冇炮友做lo...
咁其實點解會影響到你? 你唔係有個穩定男友咩?

註冊日期: 2018-10-20

男人不甘寂寞

milktea913 發表於 2020-4-6 22:31
可能呢排work from home 比較得閒,咪R 下ex 有冇炮友做lo...
咁其實點解會影響到你? 你唔係有個穩定男友 ...

都唔係呢排,上年年尾開始係咁

佢用咩搵我都 block

但擔心會俾我男朋友問起

唔識解釋,個個人報復心好強

註冊日期: 2020-1-28

3個ex搵返你咁勁,當初分手咩原因?我都好想ex搵返我...
樓主堅決唔好理啲ex佢地都耐你唔何

註冊日期: 2016-7-12

苦甜朱古力 發表於 2020-4-6 23:32
都唔係呢排,上年年尾開始係咁

佢用咩搵我都 block

Block哂咪得囉,仲有咩問題?

註冊日期: 2015-4-9

如果bloc9晒可以解決問題,相信樓主都唔會上黎問了

呢種事最好就同男友傾下
如果佢咁都嬲,咁你需要考慮一下要唔要將現任變埋做ex啦
最好既結果梗係男友都企響你果邊一齊擊退ex(s)啦

至於車車自己⋯⋯基本上日日都同ex wtsapp,而且對話內容仲要係現任睇到(佢地兩個都響同一個群)

註冊日期: 2017-10-10

前男友搵你,你會block 晒佢⋯咁其實點解唔可以比男朋友知? 你block 人至wo, 又唔係約炮⋯要隱瞞d咩?
仲有,邊個報復心好強? 你現任定前任? 你現任就算知ex 搵你,又做咩要報復人?

註冊日期: 2020-2-19

你d ex 下次再whatsapp 你,咪比個電話你男朋友同佢地慢慢傾,最好叫你男朋友扮係你本人,傾到一半先揭曉係你男朋友一直同佢哋傾,等佢哋客到鳩都縮埋就最岩,最好send埋把男人聲Voice message 比佢地。之後佢地應該以後都唔敢再搵你。

註冊日期: 2015-12-17

過左去就係過去左...如是賤人請食屎...

註冊日期: 2017-6-24

唔代表乜,可能得閒得滯。唔好咁上心

註冊日期: 2020-2-3

3個都話後悔而找返你,很難得……不過人要向前看

YYYYU 發表於 2020-4-7 00:09
Block哂咪得囉,仲有咩問題?

當初分開之後佢曾經試過係我屋企門口等我
係一身酒氣講曬粗口個種
所以而家事隔咁多年

佢突然又半年內用幾種方法搵我
令我有D擔心

garytam=_= 發表於 2020-4-9 20:14
3個都話後悔而找返你,很難得……不過人要向前看

唔係難得既

我知其中一個人好似俾女朋友飛左

另一個好似失業+被飛

我諗呢個係一個搵我既原因啦

註冊日期: 2014-9-18

你有穩定嘅男朋友就唔洗理佢哋啦(我覺得)

註冊日期: 2014-9-18

苦甜朱古力 發表於 2020-4-9 10:26
過左去就係過去左...如是賤人請食屎...

係我就同男朋友講翻你而家嘅情況 我諗你男朋友都會送你翻屋企

如果係同居就同埋你男朋友一齊翻去我諗會好啲

Btw我唔知你同男朋友係咪同居先比呢個建議比你

註冊日期: 2013-11-8

你都block晒佢,唔明你有咩好擔心

仲有點解唔對男友坦白呢?問起未直接講囉,我之前都有試過ex返追,block佢之後就係公司樓下等我,最後同男友坦白,等佢幫我處理,如果同男友好穩定,唔怕俾佢知,唔明你想隱瞞咩

註冊日期: 2020-1-28

樓主係一個善解人意既女仔?係咪拍拖時都冇乜發脾氣令男友討厭架?5明男人點解放左手先黎珍惜,好想聽多啲,多謝分享

註冊日期: 2018-9-30

咁即係代表你真係好啦