{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

對唔住

註冊日期: 2016-4-30

我今年三十出頭 有一個美好家庭 , 有個剛入讀幼稚園既孩子,一直好錫我既初戀情人老公。
我們生活可算是衣食無憂,老公本身有
家底,住的都是老爺奶奶年輕時購入的物業。即使我們兩公婆收入不算多,我們都不需要煩惱住的問題。疫情之前我們都會3至4個月就去一次旅行。

我的工作需要到處見客,有時需要過深圳公幹。每次過深圳我都會跟我的同事兼好姊妹A一起去。大家可以有照應之餘亦可以當去小旅行。

上年9月剛好需要到深圳見客,我一如以往帶同A過去,打算見完客後找間按摩店輕鬆一下。 辦理完公事都已經晚上7點左右了,我們食啲野就趕去按摩店。大概做了20分鐘左右,A突然話要番去,佢老公運動時扭傷腳。我見這裡距離皇岡都不足10分鐘車程,所以我決定留低繼續療程,佢先回香港。

做完120分鐘療程都已經晚上9點半了, 我整理好後就落樓下截的士。結果等了大半個小時都截不到,不斷被人跑前去截。就係呢個時候,有個外國男從按摩店下來,佢不算很靚仔,但不知道點解我的目光不斷望住佢,或許他太高大了,大概一米九。

我們都站在路邊截的士,15分鐘又過去了,仍然上唔到車。等了差不到一個鐘頭,我熱到成頭汗。紙巾又用完了,這時佢遞了紙巾比我,我連忙講唔該。佢問我係唔係番香港,我聽到佢不正宗既廣東話就自然問佢點解你識中文。就係咁,我地開始傾計。原來佢係香港生活左十幾年了,無幾耐終於上到的士了,我們傾得很開心,一直等車的煩躁亦消除了。

去到皇岡小巴站,正以為要離別時,原來佢同我住同一區,雖然佢住的地方和我距離都差不多要半個鐘路程,但都算有緣,認識到一個同區朋友。佢叫D,我們交換了電話,每日都會發幾個信息對方。

過了兩個星期左右,我需要上去深圳跟進上次個客。A話佢老公唔比去,因為運動關係。我都明白,所以我無怪佢。我突然想起D,就whatsapp 問佢陪我去嗎,他竟然很快就覆我好。就咁我們兩個去了深圳,我見客時佢就到處行街等我,大概晚上8點左右我才處理好公事,我以為佢番左香港,點知佢一直等我。我們會合時見到佢突然間心跳得很快, 我不敢直視佢。 佢問我餓嗎,我話有啲餓,佢帶我去一間燒烤店食野。 我們一邊食一邊飲了一啲啤酒,真的很耐未試過傾得咁開心。

食完了差不多11點了,正當我話番香港時,佢話我們住個區很多警察,不如明天才回。 這時我回不了神佢就一手攬實我。我地去了一間很靚的酒店,我抵受唔到誘惑,同佢發生左關係。

番到香港,我每星期都會去佢屋企短聚,我知道我很對唔住老公,但對住D真係心跳得很快,無論體力同下邊我老公都比唔上。

後來疫情出現後,小朋友留在家中,我都work from home都沒有時間去見佢。我們都幾個月沒有見面了,正當開始慢慢忘記佢時,上星期我們一家三口出去食飯時,D同佢朋友都係餐廳食緊飯,坐我們附近。我個心又再跳得好快,佢whatsapp我 陣間可唔可以見。食完餐飯後,我同老公講去買餸,結果去D屋企。無論係性方面還是感情方面我們真係好夾,同佢一齊真係好開心好舒服。

我知道好多人睇完一定鬧我水性楊花,賤女人等更多難聽的說話。  但我真係抽唔到身,希望有人鬧醒我
+ Favorite

註冊日期: 2020-7-21

如果你老公知道會幾傷心,因為你一時自私就破壞完整家庭,你老公要離婚,小朋友要單親家庭長大,而外藉人仕有女朋友/ 老婆唔會同你一齊......

你仲會唔會繼續落去?

註冊日期: 2016-7-12

玩過就算了,不要沉迷,趁未有人發現,及早回頭是岸。

註冊日期: 2018-1-27

如果你老公知道左要同你離婚,你認為你得到既多,定失去既多?

註冊日期: 2015-4-9

其實玩完唔俾人知先至係玩家的王道
響玩家角度黎講你已經係失敗者黎架啦XDDDD

註冊日期: 2017-3-20

其實外人仲有咩可以講,你都已經說自己抽唔到身。
咁一係直頭離婚放棄埋個B撫養權開開心心同鬼佬一齊囉。反正你同鬼佬住得近到連食飯都可以撞到,咁你繼續落去,俾老公屋企撞破都只不過係遲早問題,到時先黎喊曬跪曬認衰女求個老公唔好離婚有咩意思?你既然唔捨得斬鬼佬,咁斬左屋企算囉

註冊日期: 2016-4-30

多謝你們意見,昨晚我去D屋企開心過後,回到家我封鎖了佢。真係好辛苦,我個心無時無刻都想起D。希望我們關係就此完結。

註冊日期: 2018-5-7

你玩出火,隨時陪上成個家庭,但對佢來說,玩厭咗你就飛起你,咪尋迷下去了

註冊日期: 2017-3-20

Tszching520 發表於 2020-9-12 16:24
多謝你們意見,昨晚我去D屋企開心過後,回到家我封鎖了佢。真係好辛苦,我個心無時無刻都想起D。希望我們關 ...

不是"希望"關係就此完結,而是千祈唔好俾他再揾到你否則小心瀨野。對方完全有權用曝大鑊來威脅你繼續同他上床。呢個世界咩人都有,純粹看你好不好彩有無遇到

註冊日期: 2017-1-20

如果你因為咁而破壞自己家庭,你將來一定會後悔

註冊日期: 2017-1-20

有個錫你嘅老公,你應該要滿足,我想要都冇

註冊日期: 2018-11-7

呢個都唔知佢乜水,又唔知佢咩底,你真係要小心呀!陣間佢影埋video放你相上網就大鑊啦

註冊日期: 2009之前

中出生個鬼仔出黎就搞笑

註冊日期: 2020-9-15

其實 如果偷食唔會讓另一半發現,我覺得 其實可以玩下。不過,最緊要係 識得抽離,知道玩緊果個 唔可以過人世,唔好期望對方會認真就得。

咁你咪試吓玩一陣囉,玩到差唔多,覺得冇乜機會再出到去嘅話,先在結束呢段關係 都未遲。

難得上天俾你遇到一個條件都滿足到你嘅人,你老公又唔會知道 你係呢幾個估唔到嘅因素相識佢嘅,玩下無妨。

GIROGIRO 發表於 2020-9-14 17:53
中出生個鬼仔出黎就搞笑

做好 安全措施係出嚟玩嘅常識,如果 咁基本嘅嘢都冇,學咩出嚟玩呀

xoxo.girl 發表於 2020-9-15 12:02
其實 如果偷食唔會讓另一半發現,我覺得 其實可以玩下。不過,最緊要係 識得抽離,知道玩緊果個 唔可以過人 ...

根本唔可能100%確保唔會讓另一半發現,不要自欺欺人了。

YYYYU 發表於 2020-9-15 12:20
根本唔可能100%確保唔會讓另一半發現,不要自欺欺人了。

有 D 人到死左係醫院,另一半先發現 原來自己的丈夫出現面原來一直有另一個 都係咁。其實 depands on 你叻唔叻。無野係可以 100% 保証。結婚,有簽紙 話承諾愛對方一生一世,但都可以離婚。
出嚟玩 要預左。到時萬一 真係個揚左,自己要有 plan B,就 ok

xoxo.girl 發表於 2020-9-15 12:36
有 D 人到死左係醫院,另一半先發現 原來自己的丈夫出現面原來一直有另一個 都係咁。其實 depands on 你 ...

結婚當然唔係100% 保証,但咁就可以合理化出軌?你呢個咩邏輯?
真係叻嘅,咪大家坦白玩open relationship囉。
咁樣呃住伴侶出去玩,根本就係將自己嘅快樂建築在對方嘅痛苦之上,非常自私,點講都唔可能係理直氣壯。

其實 睇你點睇啫

其實係睇你老公點睇至真。