{ LIFESTYLE }
12 Nov 2019
導演高志森撐連開三槍警 「早就應該開槍 國際標準」

「黎明行動」和理塞活動發生後,一名交通警向手無寸鐵示威者連開三槍,其中一名示威者情況危殆。事後唔少市民都譴責警方暴力,而導演高志森亦為事件表態:「早就應該開槍 國際標準」。

帖文一出即使引黎網民爭先留言,有高志森粉絲盲撐偶像,「對,國際標準!支持全世界最優秀的香港警察!加油!」,「支持高導演的言論」,同時亦有網民挖苦高志森無人性:「真係慘 頭髮又無 人性又無」,「不入流嘅人 唔好同人講國際,就正如你啲垃圾作品一樣,完美嘅反面教材」,「你條L樣又出嚟刷存在感呀?」,兩派人馬互相罵戰,火藥味濃。





其實高志森社交網站一直公開撐警,經常稱呼示威者為「曱甴」,所以今次出位言論亦唔係太出奇,撐警言論亦被戲劇界杯葛,怒斥他「斂財、霸道」,更指佢「要周不時睇到佢嘅肚滿腸肥同聽到佢嘅滿腹歪論」、「佢呢種生意人可以走入我哋嘅戲劇圈扮大師」,似乎支持高志森嘅人只係少數。



News
Feature
Blog
13 Aug 2020
Load more
 
NOTIFICATION