{ LIFESTYLE }
14 Nov 2019
【韓國體育界小鮮肉】21歲棒球員李政厚激似金秀賢 連SM娛樂都要follow佢!

早前我地就曾介紹過韓國足球員嘅鄭勝元,引起不少女讀者關注,今日我地就為大家介紹棒球員李政厚(이정후)。今年21歲嘅佢同鄭勝元一樣都係天生明星相,有唔少女粉絲都好留意佢係球場上嘅一舉一動。就連韓國專門生產靚仔idol嘅SM娛樂公司,都要follow佢呀!

 



 現時效力韓國擔任 Kiwoom 英雄隊嘅李政厚,身高1米85嘅佢,外貌神似韓國天團BTS成員柾國以及金秀賢!李政厚嘅背景同樣大有來頭,父親係韓國職棒知名球星「風之子」李鍾範,可以話係遺傳絕佳運動員基因。

 

 

2010年,當時只有12歲嘅佢參加少年棒球賽,為球隊奪冠外,更被獲選為「最有價值的球員」。而2016 年李政厚入選亞青賽韓國隊,被媒體選為韓國歷代 Top 10 的國際青棒選手,實力不容置疑!

 

 

 據知,年紀輕輕嘅佢年薪已經突破 2 億韓元,擁有「風之孫」與「Super Rookie」嘅稱號。

 

 

而佢亮眼嘅外表亦吸引韓國最大娛樂公司「SM 娛樂」關注,更曾出席佢地SM 所舉辦的萬聖節party,唔少粉絲都話「隨時出道都不意外」!




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION