{ LIFESTYLE }
04 Jun 2020
日本推出「膠水蜂蜜」即爆紅! 實用設計超方便!

有不少人到日本旅行,都喜歡行下文具店,購買各種新奇、有趣嘅實用文具。最近有一樣「文具」相信將會受到大家喜歡,就係「膠水蜂蜜」喇!

今次嘅「膠水蜂蜜」外型包裝更用上日本知名膠水牌子YAMATO,不過裡面嘅唔係膠水(唔係膠水!唔係膠水!),而係貨真價實嘅100%是加拿大產蜂蜜,大家千萬要留意!

將蜂蜜放入膠水樽裡面其實都幾好用,因為當你搽麵包嘅時候唔會整到成隻手都「黐立立」,可以均勻塗抹!

據知產品上月開放網站訂貨時,已瞬間滿額,要等到六月下旬先可以入手!大家亦可以放心,雖然容器和膠水樽係完全相同的商品,不過已做過食品用的衛生處理,敬請安心食用。最後小編都係要提醒一句,大家千祈唔好將蜂蜜去做美勞,或是把膠水用來搽麵包(笑)!

膠水蜂蜜(はちみつアラビックリヤマト)

‧發售日期:2020513日(三)網站搶先發售/20206月起車站店舖及雜貨美妝店將陸續開賣

‧價格容量:800日幣/70g

YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION