{ LIFESTYLE }
23 Sep 2019
校長譚詠麟被傳媒影到拎BNO飛美國 網友留言:全家放棄外國國籍啦!

6月份曾因出席撐警集會而備受網友熱烈討論嘅校長譚詠麟,一於懶理網友嘅留言,早前繼續到美國開騷,仲不時係微博上載旅遊照。日前趁有休息空檔,校長就飛到美國探望仔仔譚曉風,不過就被傳媒影到佢手上嘅護照係BNO而不是特區護照,網友見到後紛紛留言建議校長應該返大灣區生活!




報導亦指校長多年前已為仔仔譚曉風舖定後路,安排對方在英國留學,譚曉風前年更在牛津大學碩士畢業,現時任職國外遊戲公司工程師,並長居於加拿大。有網友就笑言希望校長一家可以放棄外國國籍「盡快回歸大灣區,做個真真正正的中國人!」



早前慶祝69歲生日嘅校長,曾於微博同facebook出post,並透露自己嘅生日願望係希望祖國和家園不受外來勢力影響,「希望大家要緊記中國人的優良傳統,要家和萬事興。」不過facebook疑似收到太多網友「祝福」,所以相隔幾小時就刪除。



News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION