{ LIFESTYLE }
17 Feb 2020
許光漢演出《想見你》爆紅 被封台灣「新國民男友」!

最近憑熱播台劇《想見你》爆紅嘅台灣演員許光漢,憑著陽光爽朗嘅笑容,再加上劇中深情專一的形象獲封為「新國民男友」更成功擄獲一眾少女心,大批女粉絲都紛紛自稱「許太太」。!今年29歲嘅佢出道作係參演天王周杰倫《《三年二班》嘅MV,小時候嘅樣子十分可愛,被網友大讚「男大十八變」!






不過呢位「新國民男友」其實一開始嘅星途唔係太順利,2011年佢就參加咗女演員郭書瑤的MV casting,最後雖然成功成為男主角仲簽約唱片公司,原本亦以男團成員出發,但最後不了了之,仲被唱片公司雪藏一年!之後佢曾就過多份工作,例如cafe、酒店到餐廳,但都有繼續casting演員,不過被工作人員鬧肢體僵硬。2016年,佢就參與咗植劇場,劇場開拍前就先預訂好全部系列的優良劇本,採取前輩帶領後輩嘅方式,希望陪伴新演員成長。






許光漢2016年出演《植劇場-戀愛沙塵暴》嶄露頭角,同年憑藉《植劇場-姜老師,妳談過戀愛嗎?》,並入圍第52屆金鐘獎最佳男配角獎,才打開知名度!



今年除咗參演《想見你》之外,都有演出Netflix首部華語劇《罪夢者》,劇中更全裸戰Hehe激情戲,尺度更係18禁!


至於許光漢嘅感情生活都係好多粉絲關心嘅一環,佢早前受訪時就表示最近忙於工作,無機會認識,所以現時係單身。對於另一半嘅要求係,「孝順,有氣質,聊得來」,姐姐或妹妹都接受,大家記得mark低啦!




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION