{ LIFESTYLE }
15 Jul 2020
踢波被譚詠麟邀請合照遭網友熱議 
梁漢文千字文呻委屈:天下判官何其多

去年因高調撐警慘遭被歌迷割席嘅校長譚詠麟,日前就係微博po出與現任葵青警區指揮官謝振中,以及梁漢文(Edmond)一齊踢波嘅合照。當中Edmond嘅IG同facebook立即被網友及粉絲洗版式留言。而Edmond一切都看在眼內,忍唔住出po回應網友。



Edmond就係facebook寫下留言,指自己等咗半年先踢返第一場波,估唔到做人更難,「踢完走,校長(阿倫)拉住話影張相...做人應該尊重前輩....影張相,原來會被人覺得犯下彌天大罪。天下判官何其多,我問心無愧便是了。」其後更post出自己嘅歌《正氣歌》MV,留言似乎係表示自己「躺着也中槍」。





留言一出後,引起唔少網友留言,有人更指
Edmond被人利用,「加油,問心無愧便是了!」、「前輩要尊重嘅,但唔好盲目囉,老唔係大晒嘅!」,不過都有部分網友指不會再支持顛倒是非黑白嘅人,甚至話以後唔會再edmond嘅演唱會。




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION