{ LIFESTYLE }
07 Mar 2019
陳喬恩酒駕用呢樣嘢贖罪! 獲網友大讚以身作則!

自從去年年初係台灣因酒駕被捕嘅女演員陳喬恩,中台兩地嘅工作可以話係全面暫停,幸好陳喬恩因無前科並態度良好兼且認罪,獲暫緩起訴2年,但交通部就要佢係1年半內完成60小時嘅義務勞務,所以陳喬恩承諾唔收酬勞拍攝微電影發放正能量,希望用呢短片贖罪!日前微電影舉行首映會,不過陳喬恩因係歐洲工作,故未能親身出席。

陳喬恩

陳喬恩

今次陳喬恩就搵黎導演好友陳銘章執導《別讓毒品騙了你》,講述陳喬恩係片中見到表弟同朋友慶祝生日,期間就發現咗有新興毒品,陳喬恩就以長輩口吻勸說呢班年輕人,最後仲將毒品丟掉,呼籲大家切勿被新興毒品所誘惑。除了呼籲反毒之外,陳喬恩仲係廣告呼籲「開車不喝酒,喝酒不開車」,以身作則。

陳喬恩

陳喬恩

陳喬恩

據知,微電影總共用咗60小時拍攝,拍攝完畢後亦有給台北地檢署檢察長睇過,反應仲相當滿意!!粉絲睇到微電影之後,仲大讚「很生活化」,「說到做到」等評價。

陳喬恩

陳喬恩



陳喬恩2018年年初因酒駕違規,期間仲爭點撞到人,被警方逮捕後就酒精測試高達0.67,佢向警方供稱僅飲咗一罐啤酒,被質疑講大話。

陳喬恩

陳喬恩

Source:微博
Text:Alina

KEYWORDS / 陳喬恩
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION