{ LIFESTYLE }
23 Oct 2019
Mnet明年再推出全新選秀節目! 韓國網友心已傷:「已經無期待!」 

韓國Mnet近年舉行多個選秀節目,好似有《Produce 101》《Produce X 101》,以及《偶像學校》等,成功誕生不少男團同女團,有I.O.Iwanna one 等等,成功吸納世界各地不少粉絲。日前,韓國媒體就表示,Mnet正在準備全新選秀節目《10代歌手》,計劃於明年初播放,引起不少網友討論。



點解網友咁大反應,咪就係因為今年舉辦嘅《Produce X 101》,7月中總決賽嘅勝出者被網友發現每位都有票數差距相同,而且多名大熱門被淘汰,引起粉絲不滿,並向Mnet提告。


其後警方亦表示受到有關投訴,所以會有立案調查,令到11位勝出者所組成嘅團體X1備受爭議,與過往嘅Wanna one人氣有明顯出入。



而今次嘅《10代歌手》,顧名思義係參賽者都係未滿20歲嘅青少年歌手選秀騷。消息傳出後,不少韓國網友就對節目有所保留,受到《Produce X 101》嘅造假賽果影響,紛紛表示不太期待!




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION